HomeNieuwsNieuw startpunt rollatorwandelen in Zandvoort!

Nieuw startpunt rollatorwandelen in Zandvoort!

Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen? Gebruikt u een rollator? Wandel dan vanaf maandag 14 mei mee met de rollatorwandeling! Wanneer iemand afhankelijk wordt van een rollator wil dat niet zeggen dat je niets meer kunt. Het kan zelfs het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven! Bewegen zorgt voor bevordering van de algehele fitheid en sociale contacten en haalt mensen uit een eventueel sociaal isolement.

Rollatorwandeling in Zandvoort
Team Sportservice nodigt alle gebruikers van een rollator uit om vanaf 14 mei mee te lopen. Start- en eindpunt op maandagmiddag is bij de Blauwe Tram. De start is om 13.30 uur en na 30 minuten is de groep weer terug bij de Blauwe Tram, daar kan dan nog gezellig met elkaar een kopje koffie worden gedronken (op eigen kosten). Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werken de deelnemers aan hun conditie en ervaren zij dat ze steeds een beetje langer kunnen lopen en/of makkelijker bewegen. Ook kan het zijn dat u net een rollator heeft en het best spannend vindt om daar mee de deur uit te gaan. Het rollatorwandelen kan u helpen om zich zekerder op straat te voelen, waardoor u ook makkelijker de deur uit gaat. 

De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van een de buurtsportcoach van Team Sportservice Zandvoort, Christopher Manuputty. Naast het wandelen doet Christopher ook oefeningen zodat u zich nog beter kunt voortbewegen met uw rollator. Gezellig een begeleider meenemen is geen enkel probleem! Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit. Deelname is op basis van eigen risico.

Deze beweegactiviteit is in het kader van het sportimpuls Zeker Bewegen in Zandvoort. Dit is een sportstimuleringsproject voor iedereen ouder dan 65 uit Zandvoort die meer in beweging wil komen. Er is al een rollatorwandelgroepje in het verzorgingstehuis A.G. Bodaan. Door dit succes wil Team Sportservice Zandvoort in samenwerking met Juttershart en Pluspunt op meer locaties gaan (rollator)wandelen.

Informatie
Volg ons op Facebook en Twitter. Voor vragen bel naar 023 – 5734679 of mail naar Christopher Manuputty.