HomeNieuwsHenk Pieterse geeft basketbalclinic in Heemstede en Zandvoort

Henk Pieterse geeft basketbalclinic in Heemstede en Zandvoort

De gemeenten Heemstede en Zandvoort en Sportservice Zandvoort willen ook dit schooljaar jongeren meer aan het sporten en bewegen krijgen en houden. Dit doen zij onder andere via het project Sporthackers. Dit schooljaar worden daarom leuke sportclinics aangeboden aan de middelbare scholieren in Heemstede en Zandvoort. De eerste clinic vond plaats op dinsdag 14 december op het Haemstede Barger in Heemstede en het Wim Gertenbach College in Zandvoort.

Oud-basketbal international Henk Pieterse verzorgde op beide scholen een spectaculaire basketbalclinic. Met een bal, muziek en een onuitputtelijke dosis positieve energie gaf hij ‘s morgens voor enkele klassen van het Haemstede Barger een leuke clinic. De clinic was goed getimed. Het Haemstede Barger is deze periode hard aan het trainen voor het schoolbasketbaltoernooi. ’s Middags was het de beurt aan de leerlingen van het Wim Gertenbach College in Zandvoort. De jongeren reageerden allemaal erg enthousiast op de gastclinic. De foto’s van beide lessen zijn terug te vinden op www.sportserviceheemstedezandvoort.nl.

Het project Sporthackers geeft de leerlingen de kans om kennis te maken met sporten die zij over het algemeen niet dagelijks zullen beoefenen. De sporten sluiten aan bij de wensen van de scholen en leerlingen. Sportservice Zandvoort vindt het belangrijk dat de Heemsteedse en Zandvoortse verenigingen worden ondersteund. Zij worden dan ook niet vergeten in het Sporthackers project. Volleybalvereniging GSV zal bijvoorbeeld gastlessen verzorgen op het Haemstede Barger. Voor de school een mooie aanvulling op het blok volleybal, en voor de vereniging een mooie kans om de leerlingen te enthousiasmeren voor de volleybalsport en de vereniging GSV.
 Klik hier voor de foto’s van het Haemstede Barger.

Klik hier voor de foto’s van het Wim Gertenbach College.