Cursus In Balans in Heemstede

In samenwerking met WIJ Heemstede en de GGD Kennemerland biedt Team Sportservice Heemstede de cursus In Balans aan in Heemstede.

In Balans is een beweegprogramma onder leiding van een deskundige docent, om letterlijk te leren steviger op uw benen te staan en uw zelfvertrouwen te vergroten. Deze cursus vermindert de kans om te vallen door verbetering van uw spierkracht en evenwicht. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik blijft of komt.

In Balans is een bewezen effectieve groepscursus en bestaat uit 3 cursusbijeenkomsten van 2 uur en aansluitend 15 weken trainingsbijeenkomsten van een uur (de eerste en laatste keer van de trainingsbijeenkomst is anderhalf uur i.v.m. een beweegtest). Kosten € 60,- inclusief cursusboek. N.B. In sommige gevallen vergoedt uw ziektekostenverzekeraar een deel van de kosten! In Balans wordt bovendien door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten aanbevolen.

Informatiefilm

WatCursus In Balans
DocentYolanda van den Brink
Voor wieZelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen (pre-frail; enigszins kwetsbaar).
WaarPLEIN 1
Julianaplein 1
2101 ZC Heemstede
Hoe laatstart 13.45 uur
Kledingmakkelijk zittende kleding waar goed in bewogen kan worden
Kosten€60, incl. cursusboek

Voor meer informatie en vragen kunt via de mail of telefonisch contact opnemen met Lisette van Dee, buurtsportcoach Team Sportservice, 023 – 205 55 00.

En kunt u vanaf half augustus terecht bij de receptie van WIJ Heemstede op Plein 1,
tel. 023-528 85 10, vraag naar Katinka Verdonk, coördinator van De Sociëteit.