Cursus In Balans Heemstede 2019

In samenwerking met WIJ Heemstede en de GGD Kennemerland biedt Team Sportservice Zandvoort de cursus In Balans aan in Heemstede.

In Balans is een beweegprogramma onder leiding van een deskundige docent, om letterlijk te leren steviger op uw benen te staan en uw zelfvertrouwen te vergroten. Deze cursus vermindert de kans om te vallen door verbetering van uw spierkracht en evenwicht. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik blijft of komt.

In Balans is een bewezen effectieve groepscursus en bestaat uit 3 cursusbijeenkomsten van 2 uur en aansluitend 15 weken trainingsbijeenkomsten van een uur (de eerste en laatste keer van de trainingsbijeenkomst is anderhalf uur i.v.m. een beweegtest).

Kosten € 60,- inclusief cursusboek. N.B. In sommige gevallen vergoedt uw ziektekostenverzekeraar een deel van de kosten! In Balans wordt bovendien door huisartsen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten aanbevolen.

Informatiefilm

WatCursus In Balans
DocentEveline Anthonissen
Voor wieZelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder die zich onzeker op de been voelen tijdens het lopen, bang zijn om te vallen en/of al vaker zijn gevallen (pre-frail; enigszins kwetsbaar).
WaarDe Luifel, Heemstede
Herenweg 96
2101 MP Heemstede
WanneerVanaf 15 november 2019 t/m 27 maart 2020
start 13.30 uur
Kledingmakkelijk zittende kleding waar goed in bewogen kan worden
Kosten€60, incl. cursusboek

Voor meer informatie en vragen kunt via de mail of telefonisch contact opnemen met Lisette van Dee, buurtsportcoach Team Sportservice, 023 – 205 55 09. En kunt u langs komen bij de receptie van WIJ Heemstede op Plein 1, tel. 023-528 85 10, vraag naar Katinka Verdonk, coördinator van De Sociëteit.