HomeNieuwsNationale Buitenspeeldag op het Sportpark een groot succes

Nationale Buitenspeeldag op het Sportpark een groot succes

Afgelopen woensdag was het Sportpark in Landsmeer het decor van de Nationale Buitenspeeldag. Ruim 100 kinderen kwamen op de middag af met leuke activiteiten georganiseerd door Team Sportservice. Zij konden o.a. meedoen aan een workshop touwtje springen, hoelahoepen, een beweegspeurtocht en een voetbalclinic.

Ondanks de diversiteit in leeftijd (4 t/m 12 jaar) was er voor iedereen iets leuks te doen. JumpLevel liet de kinderen zien hoe je op verschillende manieren leuke oefeningen kunt doen met een springtouw. Tijdens de beweegspeurtocht werd er door middel van leuke vragen over buitenspelen, speeltuinen en suikers een rebus opgelost en kon er een clinic voetbal worden gevold van Alex Treuren. De middag werd afgesloten met een workshop hoelahoepen.

Beloning

Als beloning voor het afronden van de beweegspeurtocht kreeg ieder kind een tasje met hierin buitenspeelgoed en een kortingsbon voor de lokale speelgoedwinkel. Ook waren er verschillende prijzen te winnen waaronder een step voor de jongste jeugd.

Buurtsportcoach Heidy Gobes: ‘Als organisatie zijn wij enorm blij hoe de dag is verlopen. De kinderen waren zo enthousiast buiten aan het spelen. Mooi om te zien hoe de samenwerking met lokale partijen en basisscholen zo goed tot stand is gekomen. Iedereen enorm bedankt voor de inzet!’

Week voor de Gezonde Jeugd

Omdat de Nationale Buitenspeeldag samenvalt met de Week voor de Gezonde Jeugd werd er ook aandacht besteed aan gezonde voeding en gezond drinken. Van de lokale supermarkt ontvingen alle kinderen een stuk fruit en er was een watertappunt aanwezig om de dorst te lessen.