Rollator wandelen

Swaensborch 11, 1141 VZ, Monnickendam,

Swaensborch 11
1141 VZ Monnickendam

Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen en gebruikt u een rollator? In samenwerking met Swaensborch Monnickendam organiseert Team Sportservice elke woensdag een rollatorwandeling. Wanneer iemand afhankelijk wordt van een rollator wil dat niet zeggen dat je niets meer kunt. Het kan zelfs het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven! Bewegen zorgt voor bevordering van de algehele fitheid en sociale contacten en haalt mensen uit een eventueel sociaal isolement.

Gebruikers van een rollator zijn iedere woensdag uitgenodigd om mee te wandelen. Start- en eindpunt is bij Swaensborch Monnickendam. Om 10:00 uur drinken wij een kopje koffie, rond 10:30 uur start de wandeling om na +/- 30 minuten de groep weer terug te hebben bij Swaensborch. Daar kan dan nog gezellig nagezeten worden. Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werken de deelnemers aan hun conditie en ervaren zij dat ze steeds een beetje langer kunnen lopen en/of makkelijker bewegen. Ook kan het zijn dat u net een rollator heeft en het best spannend vindt om daar mee de deur uit te gaan. Het rollatorwandelen kan u helpen om zich zekerder op straat te voelen, waardoor u ook makkelijker de deur uit gaat.

De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van de buurtsportcoach van Team Sportservice Zaanstreek-Waterland, Christopher Manuputty. Naast het wandelen doet Christopher ook oefeningen zodat u zich nog beter kunt voortbewegen met uw rollator. Gezellig een begeleider meenemen is geen enkel probleem! De pilot van vier weken (gestart op woensdag 30 mei) is geheel gratis. Daarna kunnen rollatorwandelaars een strippenkaart aanschaffen t.w.v. €10,-. Hiermee kan de deelnemer aan 5 wandelingen meedoen. Bij een volle strippenkaart is de eerst volgende les gratis! Deelname is op basis van eigen risico.

Voor meer informatie of vragen bel naar 0299-650560 of mail naar Christopher Manuputty: cmanuputty@teamsportservice.nl.