HomeJOGG Medemblik

JOGG Medemblik

JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht.

Een op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. De JOGG-aanpak is een ‘community aanpak’, met als algemeen doel: Gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving.
Kinderen met overgewicht zitten vaak niet lekker in hun vel. Ze zijn minder fit dan hun leeftijdsgenoten, worden vaker gepest en krijgen later vaak te maken met fysieke problemen. Maar wat kunnen die kinderen daar zelf aan doen? Kinderen zijn afhankelijk van de omgeving waarin zij opgroeien. Daarom focust de JOGG-aanpak zich niet direct op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind.

Per 1 januari 2019 is er voor de gemeente Medemblik een JOGG regisseur in dienst via Team Sportservice West-Friesland, Jordi Meester. De JOGG regisseur heeft als doel een lokaal en duurzaam netwerk te bouwen van partners die een gezonde jeugd erg belangrijk vinden. Het is de taak van de JOGG regisseur om als hulp te zorgen voor verbinding met het doel om de partijen te stimuleren, motiveren en ondersteunen om een gezonde leefomgeving te creëren in Medemblik.

Meer informatie?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de JOGG regisseur Jordi Meester.