HomeNieuwsKennismaken met sporten in Drechterland

Kennismaken met sporten in Drechterland

Sportservice West-Friesland organiseert in samenwerking met de gemeente Drechterland diverse school- en naschoolse sportclinics. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de Drechterlandse basisscholen krijgen de mogelijkheid om een sportactiviteit te beoefenen onder schooltijd. Daarnaast kunnen zij zich uitleven bij diverse naschoolse sportactiviteiten.

SchoolclinicsSporten is goed voor de gezondheid, het is leuk om te doen en het brengt je in contact met anderen. De gemeente wil daarom zoveel mogelijk jeugd laten sporten, of in ieder geval in beweging krijgen. Om te achterhalen met welke sportactiviteiten leerlingen graag kennis willen maken heeft Sportservice West-Friesland een behoeftepeiling uitgevoerd op de basisscholen. Aan de hand van deze behoeftepeiling heeft Sportservice West-Friesland diverse sportaanbieders bereid gevonden om kennismakingslessen te verzorgen om zo hun sport te promoten. De leerlingen kunnen in de komende periode onder schooltijd kennis maken met badminton, freestyle tennis, freerunning en hockey. Daarnaast zullen ook weer skatelessen verzorgd worden in mei.

Naschoolse activiteitenNaast de schoolclinics heeft Sportservice West-Friesland een aantal sportaanbieders bereid gevonden om een na schooltijd een clinic te verzorgen. Op de basisscholen zijn flyers uitgedeeld, met de mogelijkheid om in te schrijven voor deze clinics. Inmiddels hebben enkele naschoolse clinics al plaatsgevonden, waaronder schaatsen op schaatsbaan de Westfries en badminton bij badmintonvereniging Venhuizen. Verder staan klimmen bij Mobilito (Oosterblokker) en waterspelen in zwembad de Kloet op het programma.

InformatieVoor meer informatie of voor ideeën voor activiteiten in uw dorp kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Ricardo Appelman, tel: 0229- 28 77 01.