HomeNieuwsGeen wachtlijst fitness voor senioren Andijk

Geen wachtlijst fitness voor senioren Andijk

In samenwerking met de gemeente Medemblik biedt Sportservice West-Friesland fitness voor senioren aan voor inwoners uit Andijk van 65 jaar en ouder. Fitness voor senioren geniet een geweldige belangstelling. In overleg met de gemeente is besloten de uren in Andijk daarom uit te breiden. Aanmelden kan bij Sportservice West-Friesland.

Wat biedt Fitness voor senioren?Fitness voor senioren richt zich op bewoners van het verzorgingshuis Sorghvliet en op inwoners uit Andijk in de leeftijd van 65 jaar en ouder. De fitnessruimtes zijn gesitueerd in het verzorgingshuis. In kleine groepjes wordt onder begeleiding gewerkt aan meer spierkracht, conditie en coördinatie. Door bewegen worden de spieren en gewrichten soepel gehouden, wordt het uithoudingsvermogen vergroot en het is goed voor het hart- en bloedvatenstelsel. Daarnaast heeft bewegen een positief effect op geheugen en het reactievermogen. Gezelligheid is ook belangrijk. Tijdens de les is altijd tijd voor een praatje.

LocatiesFitness voor senioren wordt aangeboden op dinsdag (hele dag) en vrijdagochtend in het Verzorgingshuis Sorghvliet in Andijk. Daarnaast kunt u ook op andere locaties terecht: op maandag (hele dag), dinsdag- en woensdagochtend in verzorgingshuis Noorderlandhuis in Hoogkarspel, op donderdag (hele dag) in verzorgingshuis Bosmanstichting in Venhuizen en op dinsdagochtend en vrijdagmiddag in verzorgingshuis Sint Jozef in Wervershoof.

DeelnemenDoor uitbreiding van de uren is de wachtlijst van Andijk weggewerkt. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Bent u 65 jaar of ouder of woont u in het verzorgingshuis? Dan kunt zich aanmelden. Voor aanmelding of vragen kunt u contact opnemen met Sportservice West-Friesland, Ageeth Bakker of Joke de Haan, tel. 0229-287702/ 287700 of haal de folder bij het gemeentehuis.