HomeNieuwsCognitieve Fitness, train je lijf én je brein

Cognitieve Fitness, train je lijf én je brein

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness!

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op uw hersenen. Team Sportservice West-Friesland biedt een cursus van 15 lessen Cognitieve Fitness aan. Hierin wordt fysieke inspanning gecombineerd met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie. En richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

Cognitieve fitness is voor iedereen uit de gemeente Medemblik die zijn/haar lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en gezondere geest door het beperken en vertragen van functieverlies.

In september start er een nieuwe cursus in de gemeente Medemblik. Op donderdag 6 september start de cursus in de Post in Midwoud. De cursuskosten bedragen € 45,- voor 15 lessen. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers per cursus, dus wees er snel bij!

Donderdag        09:30-11:00 uur             Midwoud:         De Post, Tripkouw 28

Meer info en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Rosa Schouten van Team Sportservice West-Friesland, 0229-287700.

Mede mogelijk gemaakt door de innovatieagenda van gemeente Medemblik

Vanaf januari 2019 start er ook een cursus in Medemblik stad en in de gemeente Opmeer.