HomeNieuwsBasisschoolleerlingen weer massaal actief op Enkhuizer Koningsspelen

Basisschoolleerlingen weer massaal actief op Enkhuizer Koningsspelen

Dit jaar worden voor de vijfde keer de landelijke Koningsspelen georganiseerd. Daarom vindt op 21 april in Enkhuizen wederom een editie van de Koningsspelen plaats. De vorige edities waren een enorm succes, met ruim 700 kinderen!

Koningsspelen
De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en hebben het doel te laten zien dat samen actief bewegen belangrijk, maar bovenal heel leuk is. Deze succes ervaring heeft er toe geleid dat het evenement jaarlijks terugkeert. Dit jaar zullen de Koningsspelen onder leiding van de buurtsportcoach ook weer in Enkhuizen plaats vinden en alle scholen doen mee!

Lekker in beweging!
Tijdens de Koningsspelen zijn de onderbouw en bovenbouw opgedeeld. De onderbouw (de groepen 1 t/m 4) hebben een sportdag op en rondom hun eigen school. De bovenbouw (de groepen 5 t/m 8) hebben van 09:45 uur tot ongeveer 14:30 uur een grote sportdag bij v.v. Dindua, onder leiding van Sportservice West-Friesland. Deze wordt geopend met een spetterende openingsdans die verzorgt wordt door de Enkhuizer Balletschool. Vervolgens gaan alle scholen gedurende twee rondes de strijd met elkaar aan om de fel begeerde wisselbeker van de Enkhuizer Koningsspelen.

Vrijwilligers
De activiteiten worden deels ondersteund door leerlingen van het RSG en het jongerenwerk in Enkhuizen. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd door hockey vereniging Enkhuizen en korfbalvereniging DTS.
Vindt u het leuk om een dagje mee te helpen tijdens de Koningsspelen en wilt u net als ons de kinderen een leuke dag bezorgen? Geef u dan op als vrijwilliger! Als vrijwilliger helpt u bij de begeleiding van activiteiten. Natuurlijk wordt u vooraf door Sportservice West-Friesland geïnstrueerd, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

De Koningsspelen worden gehouden bij v.v. Dindua, Immerhornweg in Enkhuizen. U kunt zich aanmelden via de vacature op Vrijwilligerspunt . Voor meer info kunt u contact opnemen met  Jan Berkhout of onze stagiair  Mitchell van Doorn