Start Cursus Cognitieve Fitness Hoogwoud

Wijksteunpunt de Lindehof

Graaf Willemstraat 27, 1718 BR, Hoogwoud, Nederland

Wijksteunpunt de Lindehof

Graaf Willemstraat 27
1718 BR Hoogwoud
Nederland

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness in Wijksteunpunt de Lindehof in Hoogwoud. De cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en geest door het beperken en vertragen van functieverlies.

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de hersenen. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en het stimuleert het aantal verbindingen tussen hersencellen. Daarom biedt Team Sportservice een cursus Cognitieve Fitness aan. Deze cursus bevat 15 lessen, waar fysieke inspanning gecombineerd wordt met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

Waar en wanneer
De 15-weekse cursus is elke maandag van 16:00 tot 17:30 uur in Wijksteunpunt de Lindehof, Graaf Willemstraat 27, 1718 BR Hoogwoud. De startdatum is maandag 16 september en de laatste les is maandag 23 december.

Kosten
De kosten van de 15-weekse cursus zijn € 45,-.

Meer info en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Rosa Schouten van Team Sportservice, rschouten@teamsportservice.nl, 0229 28 77 00.