Cognitieve Fitness – Train je lijf én je brein in Medemblik!

Verenigingsgebouw Sint Pieter

Ridderstraat 9, 1671 CS, Medemblik, Nederland

Verenigingsgebouw Sint Pieter

Ridderstraat 9
1671 CS Medemblik
Nederland

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness in Verenigingsgebouw Sint Pieter in Medemblik. De cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en geest door het bespreken en vertragen van functieverlies. 

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de hersenen. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en het stimuleert het aantal verbindingen tussen hersencellen. Daarom biedt Team Sportservice een cursus Cognitieve Fitness aan. Deze cursus bevat 15 lessen, waar fysieke inspanning gecombineerd wordt met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

Waar en wanneer
De 15-weekse cursus is elke woensdag van 14:30 tot 16:00 uur in het Verenigingsgebouw Sint Pieter, Ridderstraat 9, 1671 CS Medemblik. Het start woensdag 16 januari en eindigt woensdag 24 april.

Kosten
De kosten bedragen € 45,- voor 15 lessen.

Meer info en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Rosa Schouten van Team Sportservice, 0229 28 77 00.