HomeValpreventie

Valpreventie

Wat kun je doen om een val te voorkomen? Hoe zorg je dat je Fit en Vitaal blijft? Wat heeft een veilige woonomgeving met het voorkomen van een val te maken? Dit en nog veel meer leer je bij de valpreventiecursus In Balans!

Het is voor iedereen belangrijk in beweging te blijven. Ook als je wat ouder wordt en de bewegingsvrijheid afneemt. Door toch actief te blijven word je niet alleen fitter, het vergroot ook je sociale omgeving. Valpreventie zorgt ervoor dat je weer soepeler en zekerder kunt bewegen. Jaarlijks belanden 88.000 ouderen na een struikelincident op de eerste hulp. Uit onderzoek blijkt dat personen die regelmatig bewegen, 50% minder kans hebben op valletsel.

Doe de test

Weet je of je een verhoogd risico hebt om te vallen? Beantwoord deze drie vragen en kom erachter!

  1. Ben je in de afgelopen 12 maanden een keer gevallen?
  2. Ben je bezorgd dat je zou kunnen vallen?
  3. Heb je moeite met bewegen, lopen of balans houden?

Heb je alle drie de vragen met Nee beantwoord? Goed nieuws, u heeft een laag risico om te vallen. Wij adviseren om vooral goed in beweging te blijven doormiddel van spierversterkende- en balans oefeningen.

Heb je 1 of meerdere vragen met Ja beantwoord? Wij adviseren om naar de informatie bijeenkomst te komen of met een huisarts/fysiotherapeut in gesprek te gaan.

Cursus In Balans

In Balans is een intensief valpreventieprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder.

Blijf je graag zo lang mogelijk mobiel en zelfstandig? Het is verstandig om een valrisico zo klein mogelijk te houden. Dit kan door het volgen van een valpreventiecursus. Tijdens de lessen van de cursus In Balans gaan we aan de slag om fitter en soepeler te worden en besteden we op basis van Tai Chi uitgebreid aandacht aan valpreventie. Naar aanleiding van het volgen van de informatiebijeenkomst kan je besluiten om deel te nemen aan de In Balans cursus.

Informatiebijeenkomst

Twijfel je om een valpreventiecursus te volgen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over de cursus In Balans. Gespecialiseerde fysiotherapeuten geven graag meer informatie over de cursus tijdens de informatiebijeenkomst. Hier wordt uitgelegd wat de valpreventiecursus inhoudt, waar de cursus plaatsvindt, uw balans wordt bekeken en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is geheel gratis en bedoeld voor inwoners boven de 65 jaar, die nog zelfstandig kunnen lopen. 

Wanneer?

Woensdag 3 april van 13.45 tot 15.15 uur

Waar?

Kerkgebouw de Hoeksteen
Groenekade 7
4133 NB Vianen

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst? Neem contact op met buurtsportcoach Britt Holtz-Hendrikse via bholtz@teamsportservice.nl of 06-81 57 19 98.