HomeFit4Kids

Fit4Kids

Sprinter Fit4KidsFit4kids is een project waarbij we alle kinderen en ouders in het basisonderwijs bewust willen maken van het een belang van een gezonde leefstijl. We richten ons hierbij op 2 pijlers: voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding.

Sinds het schooljaar 2019/2020 wordt het project vraaggericht uitgevoerd. Dit betekent dat de basisscholen in de deelnemende gemeenten zelf mogen kiezen aan welke activiteiten ze willen deelnemen. Op deze manier kan iedere school zelf bepalen waar ze dat schooljaar de focus op willen leggen. 

In het begin van het schooljaar krijgen de scholen een keuzemenu. Aan de hand van dit menu kan een school, afhankelijk van de grootte van de school en de wensen die ze hebben, een aantal activiteiten kiezen. In overleg met de Buurtsportcoach wordt vervolgens gekeken naar de concrete invulling van deze activiteiten. 

Sprinter is de mascotte van Fit4kids. Een sportieveling die graag van de partij is wanneer er leuke activiteiten georganiseerd worden. Heb jij Sprinter als eens ontmoet?! 

Voorbeelden van activiteiten waar de school uit kan kiezen:

Workshop Smaakwater

De buurtsportcoach komt in de klas vertellen over het belang van het drinken van water. Hierbij komen onder andere de voordelen van water ten opzichte van andere dranken en de reden waarom het belangrijk is om veel te drinken aan bod . Ook gaat de buurtsportcoach samen met de kinderen aan de slag met het maken van water met een smaakje. Zo ervaren de kinderen dat ook het drinken van water een feestje én lekker kan zijn! 

 

 

 

 

 

Workshop Gezonde lunch

Tegenwoordig lunchen veel kinderen op school. Lekker en voedzaam lunchen is belangrijk. In deze workshop wordt met de kinderen gesproken over het belang van een gezonde lunch, en hoe ze dit kunnen klaarmaken. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden dan een boterham met kaas of jam! Na het geven van informatie, gaan de kinderen ook daadwerkelijk aan de slag met het maken van een lekkere en gezonde lunch. 

Pauze beweegactiviteit:

Tijdens de pauze krijgen kinderen de mogelijkheid om even heerlijk te bewegen en actief te zijn op het schoolplein. Sommige kinderen kunnen dit heel goed zelf, anderen vinden dit nog wel eens lastig. Ze weten misschien niet wat ze moeten doen, of hoe ze tot een leuk spelen komen.

Team sportservice kan een aantal keren tijdens de pauzes de kinderen komen helpen met het opzetten van makkelijke, maar leuke spellen waarin veel bewogen wordt. We voeren niet alleen verschillende spellen met de kinderen uit, maar besteden ook aandacht aan de manier waarop de kinderen zelf aan de slag kunnen met nieuwe spellen. Hoe krijg je een groepje kinderen bij elkaar, hoe bespreek je de regels van het spel en hoe zorg je dat het voor alle kinderen leuk is? Op deze manier kunnen de kinderen ook zonder begeleiding met nieuwe inspiratie en ideeën aan slag op het schoolplein. 

The Daily Mile

The Daily Mile is een project waarbij schoolkinderen dagelijks 15 minuten wandelen, joggen of hardlopen. Je kunt dit natuurlijk op verschillende manieren insteken. Dit kan bijvoorbeeld als een themaweek die maandelijks of wekelijks terugkeert, of zelfs als vaste dagen in de week waarop alle kinderen van de school 15 minuten lopen onder schooltijd. Hoe tof is het als het een school lukt om dit te integreren in het dagelijks onderwijs! Team Sportservice helpt scholen graag bij het opstarten en/of uitvoeren van dit initiatief.

Wil je meer informatie over Fit4Kids? Neem dan contact op met Patrick Hilhorst via philhorst@teamsportservice.nl