HomeNieuwsWethouders doen mee aan de Fitheidstest in Leerdam

Wethouders doen mee aan de Fitheidstest in Leerdam

Op 29 februari organiseerde wij, in opdracht van gemeente Vijfheerenlanden, gratis fitheidstesten voor 65-75 jarige in Leerdam. Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Het helpt bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en ter preventie van vallen. Een groot deel van het college van burgemeester en wethouders nam donderdag in sportcentrum Laco in Leerdam deel aan een fitheidstest. 

Persoonlijk advies na fitheidstest

Tijdens de fitheidstest worden verschillende oefeningen uitgevoerd, waaronder hand-oogcoördinatie, beenkracht, lenigheid, snelheid en bloeddrukmeting. Na de test ontvangt elke deelnemer een persoonlijk beweegadvies van ons en vindt er een adviesgesprek plaats over sociale en sportieve activiteiten in de buurt.

Wethouder Kees Bel is enthousiast over de fitheidstesten: “Je kunt hier op een gemakkelijke manier een beeld krijgen van je fitheid. Het fijne is dat er na de test een persoonlijk gesprek volgt. Zo loop je de deur uit met persoonlijk advies voor een gezond en actief leven.” 

Fitheidstest in Vianen

De volgende fitheidstest vindt plaats op 14 maart van 10.00 – 13.15 uur bij Bridgeclub Vianen. Deelname is kosteloos en de fitheidstest duurt maximaal 1 uur. Aanmelden vooraf is verplicht en kan via onderstaande button.

Fitheidstest Vijfheerenlanden

Meer informatie?

Voor meer informatie over de fitheidstesten in Vijfheerenlanden neem contact op met Britt Holtz-Hendrikse via bholtz@teamsportservice.nl of 06 81 57 19 98.