HomeNieuwsHet is bijna zover: de Week voor de Gezonde Jeugd  

Het is bijna zover: de Week voor de Gezonde Jeugd  

Van 7 t/m 11 juni is de Week voor de Gezonde Jeugd. Tijdens deze week besteed JOGG landelijk meer aandacht aan dit belangrijke onderwerp. Zo ook in onze eigen JOGG gemeente. JOGG-regisseur Sanne activeerde basisscholen, kinderopvang en sportverenigingen om extra aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl in het algemeen en voor gezonde voeding, drinkwater, voldoende beweging en ontspanning in het bijzonder. Werk jij ook in de omgeving van het kind? Bedenk dan ook een leuke, gezonde activiteit voor tijdens deze week!  

Inspireren in Vijfheerenlanden

JOGG staat in Vijfheerenlanden nog in de startblokken en daarom staat de Week voor de Gezonde Jeugd in het teken van kennismaken en inspireren. Bestaande gezonde initiatieven worden uitgelicht en gebruikt om anderen in de gemeente te inspireren. De de Grote Mensen campagne staat hierbij centraal.  

Een Groot Mens is iemand dankzij wie de gemeente een stapje dichterbij een gezonde samenleving komt. Deze mensen verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. En dat gaat JOGG-regisseur dan ook doen!  

Tot nu toe staat het volgende op het programma:  

  • Woensdag 8 juni: Nationale Buitenspeeldag met een naschoolse activiteit in De Hagen (in samenwerking met FC Utrecht) en in Leerdam (invulling wordt nader bekend gemaakt)  
  • Donderdag 9 juni: feestelijke opening van het openbare watertappunt in Leerbroek  
  • Vrijdag 10 juni: demonstratie op het beweegvriendelijke schoolplein van Het Kompas in Lexmond  

Doe jij als school, kinderopvang, sportvereniging of buurtlocatie iets op het gebied van gezondheid waar je heel trots op bent en wil delen ter inspiratie? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Sanne en wie weet komt zij volgende week ook bij jou langs.  

Kom in contact

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over de Week voor de Gezonde Jeugd of aan de JOGG-regisseur in het algemeen? Neem dan contact op met Sanne Meerman, via smeerman@teamsportservice.nl of 06 27 24 60 99.