HomeNieuwsVoetbalteam Hobbitstee winnaar Fair Play prijs

Voetbalteam Hobbitstee winnaar Fair Play prijs

Al vele jaren doet de Openbare Basisschool de Hobbitstee mee aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi bij voetbalvereniging Brederodes in Vianen.
 
Montfoort – Ooit als gastspelers ingeschreven, maar inmiddels vaste deelnemers in een schoolvoetbaltoernooi van vier dagen met 68 deelnemende teams. Vorige week dinsdag kwam Jorrit Hansen van Team Sportservice Vianen, uitvoeringsorgaan van het sportbeleid van aangesloten gemeenten, naar Montfoort en verraste het combinatieteam van groep 7/8 van de Hobbitstee met de Fair Play Prijs.
 
In het bijzijn coaches Roy Molenbeek-Kemp en Jorrit Dingemans ontving de aanvoerder 20 vrijkaarten voor FC Utrecht. De Utrechtse club ondersteunt van harte de Fair Play gedachte en stelde de vrijkaarten graag beschikbaar.
 
In het juryrapport werd gewag gemaakt van sportiviteit van zowel team als coaches. De positieve instelling, ook als het tegen zat, en de tijdens het toernooi getoonde normen en waarden waren voor de jury doorslaggevend deze prijs aan de Hobbitstee te geven. Eigenlijk waren de spelers niet eens uitgelaten enthousiast. Blij met de vrijkaarten, maar als team je fair play gedragen vonden ze toch de gewoonste zaak van de wereld. Hulde!
 
[Tekst en foto: Paul van den Dungen – Zenderstreeknieuws Montfoort]