HomeNieuwsVianen komt in beweging!

Vianen komt in beweging!

Vanaf maandag 4 maart komt Vianen in beweging! Dit jaar zijn er namelijk maar liefst 201 inwoners die zich hebben ingeschreven voor Vianen Beweegt. Een project van Team Sportservice Vianen, in samenwerking met gemeente Vijfheerenlanden en de lokale sportaanbieders. De komende periode volgen de deelnemers 5 proeflessen bij een sportaanbieder die ze zelf hebben uitgekozen.

Structureel meer bewegen

Patrick Hilhorst, regiocoördinator bij Team Sportservice provincie Utrecht, is blij met het grote aantal inschrijvingen: “Het is mooi om te zien dat zoveel inwoners deze kans aangrijpen om een nieuwe sport of beweegactiviteit te ontdekken. We hopen dat veel mensen een activiteit vinden die bij ze past en waar ze plezier in hebben. Met Vianen Beweegt proberen we mensen te helpen om de vaak lastige eerste stap naar een vereniging of sportschool te maken. Nadat de deelnemers kennis hebben kunnen maken is de kans dat zij zich inschrijven bij een lokale sportaanbieder groter. En dat is ons uiteindelijke doel. Mensen structureel meer laten bewegen, zodat zij alle positieve effecten daarvan op hun fysieke en mentale gezondheid kunnen ervaren.

Breed aanbod

Van golf tot zwemmen en van bootcamp tot snorkelen. Het aanbod van Vianen Beweegt is breed. “Dankzij de samenwerking met vele lokale sport- en beweegaanbieders is er voor ieder wat wils. Dat draagt zeker bij aan het aantal mensen dat we dit jaar hebben kunnen motiveren om mee te doen”, aldus Patrick Hilhorst. Team Sportservice Vianen organiseerde in aanloop naar Vianen Beweegt daarnaast twee FITTESTEN voor 50-plussers. Patrick Hilhorst: “De deelnemers ontvingen na hun test een beweegadvies van onze beweegconsulenten. Op deze manier hebben we ook een hoop mensen geënthousiasmeerd deel te nemen aan Vianen Beweegt. We hopen dat zij allemaal een sport- of beweegactiviteit vinden waar hun hart sneller van gaat kloppen!”