HomeNieuwsUniek jeugdtoernooi rolstoelhockey in Woerden

Uniek jeugdtoernooi rolstoelhockey in Woerden

Op zondag 11 november organiseren de Bredius Rollers Woerden in samenwerking met de Kennemer Keien uit Overveen een uniek jeugdtoernooi rolstoelhockey voor spelers tot en met 20 jaar. Daarmee heeft Woerden een primeur te pakken! Een dergelijk regionaal toernooi werd voor de jeugd in Nederland niet eerder georganiseerd.

Kennismaken met de sport

Het evenement start om 9.00 uur en vindt plaats in Sporthal Snellerpoort. Het belooft een flink spektakel te worden. Naast de vele wedstrijden die op deze dag plaatsvinden, biedt het programma ook ruimte voor bezoekers om kennis te maken met de dynamische sport. De Bredius Rollers beschikken over enkele sportrolstoelen, die op deze dag ter beschikking staan voor enthousiaste jongeren (tot 21 jaar) die de sport willen uitproberen. Tot 10.30 uur zijn er behendigheidstrainingen, daarna start het toernooi.

Rolstoelhockey in Woerden

Rolstoelhockey werd een paar jaar geleden door trainer-coach Bert van den Bogaard en zijn zoon Pim naar Woerden gehaald. “We speelden en trainden in Utrecht en vonden dat Woerden aan een eigen team toe was”, aldus Bert. “In het verleden deden we ook al eens een poging om bij ASV Bredius een rolstoelhockey-tak op te richten, maar er bleek toen nog te weinig animo voor te zijn. Daar kwam gelukkig verandering in. Inmiddels beschikt de vereniging al over vier rolstoelhockeyteams, met razend enthousiaste spelers.”

Rolstoelhockey is een laagdrempelige sport en geschikt voor iedereen. Of je nu jong of oud en in het dagelijks leven wel of niet rolstoel gebonden bent, iedereen kan meedoen!

Samen sporten

Rolstoelhockey is een laagdrempelige sport en geschikt voor iedereen. Of je nu jong of oud en in het dagelijks leven wel of niet rolstoel gebonden bent, iedereen kan meedoen! “Mijn zoon Pim zit in een rolstoel, maar ik niet”, vertelt Bert, “samen spelen we in het 1e team van de Bredius Rollers. Bestuurslid Henk van Leeuwen vult aan: “de Bredius Rollers en daarmee onze hele vereniging ASV Bredius, staat open voor iedereen. We bieden activiteiten aan voor zowel mensen mét als zonder een beperking. Naast rolstoelhockey kun je bij ons bijvoorbeeld ook nog rolstoeldansen en handboogschieten.”

Uniek Sporten

Het aanbod van ASV Bredius is natuurlijk ook te vinden op www.unieksporten.nl, hét online platform waar alle beweegactiviteiten voor mensen met een beperking zijn verzameld. Wil je meer informatie over alle mogelijkheden in Woerden, De Ronde Venen of Stichtse Vecht? Neem dan contact op met regioconsulent Sandra van Wijhe-Faase van Team Sportservice provincie Utrecht, via 030 – 209 99 98 of svanwijhe@teamsportservice.nl.