HomeNieuwsTweehonderd kinderen spelen gezamenlijk buiten

Tweehonderd kinderen spelen gezamenlijk buiten

De velden van Korfbalvereniging VIKO waren woensdag het decor van de jaarlijkse Buitenspeeldag. De televisiezender voor kinderen, Nickelodeon, ging een middag op zwart, zodat kinderen werden gemotiveerd buiten te gaan spelen. Op veel plaatsen in Nederland kwamen kinderen bij elkaar. In Vianen waren dit er bijna tweehonderd. Team Sportservice Vianen organiseerde samen met BSO Wijs verschillende spelletjes met het thema ‘Expeditie Robinson’.

“Alle kinderen kregen een scorekaart, waarop alle spelletjes stonden. Het doel was om aan elk spelletje mee te doen”, vertelt Tessa Brouwer van Team Sportservice Vianen. “De kinderen genoten zichtbaar. Extra leuk was het toen mascotte Sprinter van ons gezondheidsproject Fit4Kids langskwam. De Buitenspeeldag was namelijk meteen de afsluiting van de Fit4Kids-week. De kinderen zijn deze weken dus weer veel in aanraking geweest met gezonde voeding en beweging. Buitenspelen is wat dat betreft ook een goede manier om lekker in beweging te zijn.”

Met vragen kan contact worden opgenomen met Tessa Brouwer via e-mailadres tbrouwer@teamsportservice.nl of telefoonnummer 030-699999