HomeNieuwsTweede editie spelochtend voor oud door jong: wat een succes!

Tweede editie spelochtend voor oud door jong: wat een succes!

Op maandag 21 juni kregen de leerlingen uit groep 7 en 8 van OBS Tijl Uilenspiegel in Vianen voorlichting over dementie. Waarom ze deze voorlichting kregen? Dit was als voorbereiding op de tweede editie van de sport- en spelochtend voor ouderen met dementie. Deze voorlichting werd gegeven door werkgroep Vianen Dementie Vriendelijk, waar wij onderdeel van zijn.

Goed voorbereid aan de slag

Op maandag 28 juni was het zo ver! De kinderen hadden zich goed voorbereid en verwelkomden de mensen met dementie in De Prenter. Vooraf waren de kinderen gespannen, maar het was een groot succes. De deelnemers vertelden dat de spelletjes goed werden uitgelegd en vonden de kinderen vriendelijk. “Zo leuk om te zien hoe onze leerlingen hun best deden om de ouderen te begeleiden en het hen helemaal naar de zin te maken. Heel leerzaam!”, aldus juf Waaske.

De meerwaarde van de activiteit

De activiteit is van meerwaarde voor beide doelgroepen. Door middel van oud-Hollandse spellen probeerde de organisatoren herinneringen op te halen bij mensen met dementie. Dit lukte, want de mooiste verhalen werden gedeeld. Voor de kinderen is het leerzaam om zich verantwoordelijk en competent te voelen. Daarnaast hebben ze meer geleerd over het ziektebeeld.

Op naar de volgende editie!