HomeNieuwsTeam Sportservice Vianen lanceert Blankensteijn Beweegt!

Team Sportservice Vianen lanceert Blankensteijn Beweegt!

Op 15 september start de Nationale Sportweek 2018. Ter ere van het vijftienjarig bestaan is deze editie langer, groter en leuker dan ooit! Een mooie kans voor Team Sportservice Vianen om in samenwerking met de gemeente zoveel mogelijk mensen in Vianen te laten sporten en bewegen. Daarom lanceren we op 17 september Blankensteijn Beweegt!

Sportclub voor volwassenen

Blankensteijn Beweegt is een sportclub voor volwassenen. Iedere maandag en donderdag kunnen zij tussen 09.00 en 10.00 uur terecht bij Sportpark Blankensteijn (accommodaties VIKO/Omega) om onder begeleiding van een buurtsportcoach te werken aan hun conditie, kracht, evenwicht en lenigheid. De lessen zijn volgens bewegingsconsulent Elzemieke van Empel geschikt voor ieder ervaringsniveau: “De lessen die ik ga geven zijn laagdrempelig en gevarieerd. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met balspelen of circuittrainingen. Bovendien vinden de lessen altijd lekker in de buitenlucht plaats. Een goed begin van je dag!”

Gezond en gezellig

Blankensteijn Beweegt is volgens Patrick Hilhorst, regiocoördinator bij Team Sportservice provincie Utrecht, een mooie aanvulling op het bestaande aanbod in Vianen: “Door deze doelgroep de mogelijkheid te bieden om onder begeleiding van een trainer en samen met leeftijdsgenoten in beweging te komen, denken we dat de kans groot is dat de deelnemers op structurele basis een actievere levensstijl aannemen. In groepsverband trainen heeft als voordeel dat mensen elkaar kunnen motiveren. Dit sociale aspect is erg belangrijk. We sluiten de lessen daarom ook af met een gezamenlijke kop koffie in de kantine van één van de accommodaties op Sportpark Blankensteijn. Meedoen is dus gezond én gezellig.”

Gratis lessen tijdens de Nationale Sportweek!

Om mee te doen aan Blankensteijn Beweegt betalen deelnemers 1 euro per les of 15 euro voor een kwartaal. Tijdens de Nationale Sportweek (17, 20, 24 en 27 september) zijn de lessen gratis. Het is niet verplicht om naar alle vier de lessen te komen. Doe mee wanneer het jou uitkomt!