HomeNieuwsTeam Sportservice beweegt samen met De Plataan

Team Sportservice beweegt samen met De Plataan

Op dinsdag 21 juli heeft Team Sportservice Vianen een beweegactiviteit gedaan met de bewoners van ZorgSpectrum locatie De Plataan. In dit zorgcentrum wonen mensen die te maken hebben met (vergevorderde) dementie. Het gaf de buurtsportcoaches Esmée en Renske veel voldoening om de bewoners met oefeningen op ieders niveau een positieve ochtend te bezorgen.

De bewoners konden zelf kiezen om de oefeningen mee te doen vanaf het balkon of op de eerste rij buiten in het zonnetje, het was namelijk prachtig weer. Een tweetal bewoners trok de stoute schoenen aan en kwam buiten meebewegen. De andere bewoners deden enthousiast, op een niveau wat bij hen paste, mee vanaf het balkon. De muziek uit de jaren ’80 had duidelijk effect op de bewoners, want na ieder nummer werden de glimlachen en de bewegingen groter.

Het was een geslaagde ochtend en er wordt al gecommuniceerd over een vervolg van deze activiteit. Iedereen moet namelijk de mogelijkheid krijgen om de positieve effecten van bewegen te ervaren.