HomeNieuwsTaalstage bewegingsonderwijs Vijfheerenlanden

Taalstage bewegingsonderwijs Vijfheerenlanden

Na de voorjaarsvakantie is Omer Candar gestart met een taalstage bij Team Sportservice Vijfheerenlanden binnen het bewegingsonderwijs. Omer is gevlucht uit Turkije en is 2 jaar in Nederland. Hij woont met zijn gezin ruim een half jaar in Vianen. Omer heeft zelf contact gezocht met regiocoördinator Patrick Hilhorst van Team Sportservice, omdat hij wil werken aan het verbeteren van de Nederlandse taal en als vrijwilliger in de sport. Vervolgens is in afstemming met Avres deze ontwikkelplek voor de taalstage tot stand gekomen. 

Omer werkte in Turkije als gymleraar op een middelbare school. Zijn droom is om als gymleraar aan de slag te gaan in Nederland. Daarom loopt hij elke maandag en donderdag mee met een vakleerkracht van Team Sportservice tot de zomervakantie. Hij ondersteunt bij het geven van de lessen en leert zo elke week beter Nederlands spreken en begrijpen. Daarnaast heeft hij ook al een paar keer ondersteunt bij een naschoolse activiteit in de wijk.  

Team Sportservice geeft stagiairs de mogelijkheid om zich te ontwikkelen binnen het werkveld en biedt daarom meerdere stageplekken per jaar aan. Dit is voor Team Sportservice een nieuwe, maar zeer interessante stage ervaring. Patrick Hilhorst is enthousiast over de stage:

“Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe Omer zich ontwikkeld. Hij heeft zelf contact met ons opgenomen voor een stageplek en dat siert hem. Het zou ontzettend gaaf zijn als zijn behaalde diploma in Turkije ook in Nederland geldig is en hij  in de toekomst zelfstandig als vakleerkracht aan de slag mag gaan”.