HomeNieuwsStichting Welzijn Vianen en Zorgspectrum checken gezondheid

Stichting Welzijn Vianen en Zorgspectrum checken gezondheid

Gezondheidschecks

Werknemers en vrijwilligers van Stichting Welzijn Vianen en Zorgspectrum deden afgelopen week gezondheidschecks in het Hof van Batenstein. Deze werden gezamenlijk georganiseerd met diverse partijen, waaronder de gemeente en Team Sportservice Vianen. De meer dan honderd deelnemers lieten hun gezondheid meten op het gebied van onder meer vetpercentage, BMI, spiermassa en lichaamsvocht. Daaruit werd de ‘fysieke leeftijd’ berekend. Wanneer het resultaat vroeg om meer beweging voor betreffende persoon kon hij of zij zich meteen inschrijven voor sport- of beweegactiviteiten. Daarnaast konden ze tijdens de checks al in beweging komen op de verschillende apparaten die waren opgesteld, zoals een roeimachine en zitfiets.

Gezondheidschecks
De checks werden gedaan in het kader van Vianen Vitaal in Beweging (VVIB), een samenwerking tussen eerdergenoemde partijen, WellVit, Appeltje Eitje en DOS Vianen. Het doel is om werknemers en vrijwilligers van Stichting Welzijn Vianen en Zorgspectrum te enthousiasmeren om gezonder te leven. Wanneer ze zich vitaler voelen, kunnen zij zorgcliënten beter motiveren ook in beweging te komen en dat op een goede manier beargumenteren. Om hen daarbij te ondersteunen worden binnen VVIB andere initiatieven gedaan.

Stijgende lijn
“Het is tijdens zo’n gezondheidscheck altijd confronterend om het resultaat te krijgen. Sommige mensen zijn fysiek jonger dan hun echte leeftijd, maar sommige mensen ook een stuk ouder”, vertelt projectleider Jorrit Hansen van Team Sportservice Vianen. “Gelukkig beseften veel van hen dat deze resultaten goed kunnen worden verbeterd wanneer ze gezonder leven en meer bewegen. Meer dan dertig procent van de deelnemers heeft zich dan ook ingeschreven voor sport- en beweegactiviteiten. Hen en sommige collega’s blijven we een jaar lang monitoren, om te kijken of ze de stijgende lijn te pakken hebben.”

Meer informatie
Voor meer informatie over dit kan contact worden opgenomen met Jorrit Hansen via jhansen@teamsportservice.nl of 0347 77 87 88.