HomeNieuws(S)Cool on Wheels en GOV samen actief op basisscholen

(S)Cool on Wheels en GOV samen actief op basisscholen

(S)Cool on Wheels op de Egbertus

Dit jaar zijn (S)Cool on Wheels en Gehandicapten Overleg Vianen (GOV) voor het eerst samen actief op basisscholen. Beide initiatieven zijn al jaren bezig en hebben het thema ‘mensen met een beperking’. “Daarom was het niet moeilijk om een modus te vinden waarin we elkaar versterken”, aldus coördinator (S)Cool on Wheels, Jorrit Hansen, van Team Sportservice Vianen. Klassen volgen een lespakket van GOV, waardoor ze met extra kennis de clinic van (S)Cool on Wheels ingaan en deze meer diepgang krijgt. Groep 8 van De Egbertus had de primeur.

Lespakket en clinic
“Kinderen die nog niet bekend zijn met het thema ‘mensen met een beperking’ geven we tijdens een clinic eerst basisinformatie, zoals welke beperkingen er allemaal zijn. Dankzij het lespakket van GOV hebben ze deze kennis al en kan onze docent meteen de diepte in”, aldus Hansen. “Wij versterken het lespakket juist met onze praktische aanpak tijdens een clinic van een dagdeel. Kinderen krijgen een interactieve theorieles van een ervaren docent met een beperking. Daarna gaan ze in de gymzaal zelf ervaren wat sporten en leven met een beperking inhoudt. Afgesloten met een potje rolstoelbasketbal. Een vrijwilliger van GOV ondersteunt onze docent daarbij.”

Kennis verder uitbreiden
Leerkracht Esli Atteveld volgde met zijn groep 8 van de Egbertus als eerste de nieuwe opzet: “We zijn op onze school al veel bezig met het thema ‘mensen met een beperking’. Onze feestavond stond bijvoorbeeld in het teken van Stichting Hulphond. Daarom is er bij onze leerlingen over dit onderwerp al aardig wat kennis aanwezig. Het lespakket van GOV en (S)Cool on Wheels vullen elkaar mooi aan en breiden onze kennis verder uit. En ze creëren het bewustzijn dat je dankbaar moet zijn dat je elke ochtend op kan staan, terwijl je bijvoorbeeld je benen nog goed kan gebruiken. Kinderen staan daar uit zichzelf niet bij stil.”

Meer informatie
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jorrit Hansen via jhansen@teamsportservice.nl of 0347 77 87 88.