HomeNieuwsDe Rank 5 winnaar Fair Play-prijs schoolvoetbal

De Rank 5 winnaar Fair Play-prijs schoolvoetbal

Fair Play prijs 2018 De Rank 5

De Fair Play-prijs van het schoolvoetbaltoernooi is dit jaar gewonnen door De Rank 5. Het team, dat uitkwam in de categorie jongens/meisjes groep 5/6, werd donderdagochtend verrast in de klas. De bijbehorende prijs is beschikbaar gesteld door FC Utrecht: wedstrijdkaarten voor het Eredivisieduel met VVV-Venlo. “De scheidsrechters beoordelen elk duel dat ze fluiten beide teams”, vertelt Jorrit Hansen van Team Sportservice Vianen, dat vv Brederodes ondersteunt bij de organisatie van het toernooi. “Ze geven minimaal twee minnetjes en maximaal twee plusjes. En dit is het enige team dat na elke wedstrijd twee plusjes kreeg.”

Coach Patrick Blankensteijn was aanwezig toen zijn team de prijs kreeg: “Het team was niet bewust met de Fair Play-prijs bezig tijdens het toernooi. Het zijn van nature hele aardige, innemende kinderen. De onderlinge gunfactor in de klas is bijvoorbeeld ook heel hoog. Hoewel ze vorige week alle wedstrijden verloren, bleven ze heel erg positief naar elkaar en naar de andere teams. Ik denk dat de scheidsrechters is opgevallen dat ze zich ondanks de sportieve tegenslag zo goed hebben gedragen.”

“Tijdens het toernooi vlogen de goede beoordelingen ons om de oren. Maar dit team kreeg net een plusje meer”, aldus Hansen. “Ik vind het mooi dat een team is beloond dat niet bewust voor de Fair Play-prijs ging, maar waarvoor dit gedrag volstrekt normaal is. Toen ik bekendmaakte dat ze de prijs hadden gewonnen, juichten ze zelfs beschaafd en bijna ingetogen. Maar gelukkig waren ze er wel heel erg blij mee. Over anderhalve week zitten ze met het hele team, begeleiding en Fair Play-prijswinnaars uit de hele provincie in Stadion Galgenwaard. Dat is dik verdiend.”