HomeNieuwsNomineer verenigingen voor ‘Club van het jaar’

Nomineer verenigingen voor ‘Club van het jaar’

Dit jaar is wederom de verkiezing Club van het Jaar 2019 (voorheen verkiezing Vereniging van het Jaar). Het is tot en met 13 mei mogelijk om verenigingen in te schrijven voor deze eervolle prijs. Dat kan via www.clubvanhetjaar.nl.

Achtergrond verkiezing Club van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

De verkiezing ‘Club van het Jaar 2019’ is daarom gestart. Alle sport-¬ en cultuurverenigingen in Nederland worden uitgedaagd om zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Naast de waardering en erkenning voor al het moois dat op de club plaatsvindt, ontvangen de winnaars het predicaat ‘Club van het Jaar 2019’, masterclasses naar keuze van een expert en een professionele promotiefilm waarmee de club zich nog meer in de schijnwerpers kan zetten. Clubs zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

Het AD en de regionale dagbladen zorgen als nieuwe partner van de verkiezing voor lokale, regionale en landelijke media-aandacht. In de dagbladen komt bijvoorbeeld een speciale bijlage waarin aandacht besteed wordt aan de verkiezing en clubs uit de betreffende regio’s.

Planning
Nomineren/inschrijven van de verenigingen: 2 april t/m 13 mei
Stemmen op de verenigingen: 6 mei t/m 7 juni
Bekendmaking gemeente- en provinciewinnaars: 11 juni
Vakjury beoordeelt provinciewinnaars: 18 juni
Bekendmaking landelijke winnaars: week van 24 juni