HomeNieuwsKoningsspelen 2022: Appeltje voor de koning!  

Koningsspelen 2022: Appeltje voor de koning!  

Afgelopen vrijdag vierden de basisschoolleerlingen uit Vijfheerenlanden de Koningsspelen. Alle kinderen stonden om 09:00 uur klaar in hun mooiste oranje outfits. Met de Koningsdans als gezamenlijke aftrap, konden de kinderen daarna de hele dag spelen. Van spijkerpoepen, naar sjoelen en door naar het voetbalveld voor een toffe opblaasstormbaan. Alle kinderen, ouders en leerkrachten hebben zich volop vermaakt!  

De appeltjes van oranje

Van al dat spelen krijg je trek. Op de scholen waar de gymdocenten van Team Sportservice Vijfheerenlanden aanwezig waren, heeft Sanne Meerman (JOGG-regisseur) fruit uitgedeeld. Zo hadden de kinderen een heerlijke appel of mandarijn tijdens de pauze. Ondertussen maakte Sanne kennis met de scholen en kwam ze meer te weten over het gezondheidsbeleid. “Veel scholen bieden al één of meerdere dagen schoolfruit aan, dat is hartstikke mooi om te zien!”, vertelt Sanne enthousiast.  

Naast kennismaken attendeerde Sanne de scholen onder andere op de nieuwe subsidieronde voor EU-schoolfruit. Van 9 t/m 20 mei kunnen basisscholen en middelbare scholen zich voor de nieuwe ronde inschrijven. Deelnemende scholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 porties groente of fruit. Hiermee stimuleert de school het eten van groente en fruit in de klas. Sanne voegt hieraan toe: “Kijk je als school op tegen de praktische uitvoerbaarheid? Betrek dan bijvoorbeeld de leerlingen uit groep 7 en 8 bij de bereiding voor de laagste klassen. Zo vergroot je niet alleen het bewustzijn over groente en fruit, maar ook het eigenaarschap,”  

En nu? Vakantie!

Het einde van de Koningsspelen, betekent het begin van de meivakantie. Namens alle gymdocenten van Team Sportservice Vijfheerenlanden: een hele fijne vakantie!  

Heb je vragen over de Koningsspelen of de JOGG-aanpak in de gemeente Vijfheerenlanden? Neem dan contact op met Sanne Meerman via smeerman@teamsportservice.nl of 06 27 24 60 99. 

Dankzij Fa. de Jong – Fruit kon Sanne het fruit uitdelen voor de Koningsspelen. Bedankt!