HomeNieuwsKinderen genieten van sportieve Zomerdag in de Hagen

Kinderen genieten van sportieve Zomerdag in de Hagen

Woensdag 14 augustus was een leuke dag voor de kinderen in de wijk de Hagen in Vianen. Samen met onze partners organiseerden we een Zomerdag vol sportieve en creatieve activiteiten. Deze dag stond geheel in het teken van samen spelen, vreedzaamheid en een gezonde leefomgeving.

Samenwerking voor een vreedzame zomer

Niet alle kinderen kijken uit naar de zomervakantie. Sommigen hebben te maken met een moeilijke thuissituatie of er is thuis simpelweg niet genoeg geld om leuke dingen te doen. Daarom hebben wij, in samenwerking met GGD regio Utrecht en andere betrokken organisaties in de wijk, de Zomerdag georganiseerd. Dit initiatief biedt kinderen een fijne afsluiting van hun zomervakantie, waarbij iedereen mee kan doen.

Een dag vol plezier

Vanaf het begin van de dag konden de kinderen gratis deelnemen aan verschillende sportieve en creatieve activiteiten. De hele dag draaide om samen plezier maken in een veilige en gezonde omgeving. Er was volop water en fruit beschikbaar, zodat iedereen gezond en fit kon blijven. Ook werd de dag afgesloten met een gezamenlijke lunch, mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van De Huiskamer en betrokken ouders. Hun hulp was onmisbaar en wordt zeer gewaardeerd.

Vreedzaam en gezond

De Zomerdag stond niet alleen in het teken van plezier, maar ook van vreedzaam samenleven en gezond blijven. Deze waarden zijn voor ons essentieel, zeker in een wijk als de Hagen. De GGD regio Utrecht coördineert hier het programma ‘Vreedzame Wijk’, dat bijdraagt aan een positief opvoedklimaat. Dit project helpt ons om samen met de wijk een betere toekomst voor de kinderen te bouwen.