HomeNieuwsAan de slag met JOGG: een gezonde jeugd, een gezonde toekomst in Vijfheerenlanden 

Aan de slag met JOGG: een gezonde jeugd, een gezonde toekomst in Vijfheerenlanden 

Afgelopen vrijdag was het zo ver: de officiële overhandiging van het JOGG-gemeente bord. Tegelijkertijd met de opening van het crossfit toestel in de wijk De Hagen namen Tirtsa Kamstra (Wethouder Jeugd, Onderwijs en Sport) en Serge Heijnen (beleidsambtenaar Gezondheid) het bord trots in ontvangst.

“Alle kinderen lekkerder in hun vel laten zitten, en met de juiste aandacht gezond laten opgroeien op zijn/haar manier. Dat is mijn doel als nieuwe JOGG-regisseur van de gemeente Vijfheerenlanden”, vertelt Sanne Meerman enthousiast.

Een toestel dat om veel meer gaat dan sport

De overhandiging van het JOGG-gemeente bord vond plaats tijdens de opening van het crossfit toestel in de wijk De Hagen. Dit toestel is geplaatst nadat de jeugd uit de buurt had aangegeven hier behoefte aan te hebben. Dit was te zien aan het enthousiasme! Een grote groep kinderen verzamelde zich rondom het toestel en stonden te popelen om te laten zien wat ze konden. Meteen werd duidelijk dat sport verbindt. De jongeren hielpen elkaar tijdens de oefeningen en daagde elkaar uit om ook een truc te proberen.

“Dit wordt een mooie nieuwe ontmoetingsplek voor de jeugd uit deze wijk”, vertelt Rachid (jongerenwerker bij Buurtwerk).  

Samen maken we de omgeving gezonder

De opening van het toestel en de overhandiging van het JOGG-gemeente bord sloten goed op elkaar aan. De JOGG-aanpak is namelijk een lokale en integrale aanpak, waarin de omgeving van het kind samen met de mensen die leven en werken in de omgevingen van het kind, gezonder worden gemaakt. Deze omgevingen zijn Thuis, Buurt, School, Vrije Tijd, Werk en Media. De plaatsing van het crossfit toestel in de wijk De Hagen is een perfect voorbeeld van het gezonder maken van de buurtomgeving. Dit toestel nodigt uit tot bewegen en ontmoeten. Kinderen zullen hierdoor lekkerder in hun vel gaan zitten. 

De gemeente staat in de startblokken

Nu het hoge woord eruit is, gaan de JOGG-regisseur en betrokken beleidsambtenaren samen met een JOGG-coach aan de slag met het plan van aanpak. Hierin bepalen zij op welke thema’s en doelgroepen de gemeente zich in eerste instantie gaat richten. Het eerste half jaar zal voor de JOGG-regisseur voornamelijk in het teken staan van ontmoeten en verbinden. Uiteindelijk moeten alle mensen in de omgeving van het kind aan de slag om de missie in de gemeente Vijfheerenlanden te kunnen laten slagen.  

Maak kennis

Vragen over de JOGG-aanpak in de gemeente Vijfheerenlanden? Of alvast kennismaken met de nieuwe JOGG-regisseur? Stuur dan een mailtje naar smeerman@teamsportservice.nl of bel 06 27 24 60 99.