HomeNieuwsInstructie Verantwoord Alcoholschenken (open inschrijving) voor sportverenigingen

Instructie Verantwoord Alcoholschenken (open inschrijving) voor sportverenigingen

Na de winterstop zijn veel sportverenigingen weer fris van start gegaan in 2018. Trainingen en wedstrijden beginnen en de sportkantine is weer geopend. Sportverenigingen en andere paracommerciële instellingen met een kantine in eigen beheer hebben te maken met de Drank- en Horecawet. Op de momenten dat alcohol wordt geschonken in de sportkantine is het verplicht dat er barvrijwilligers aanwezig zijn die de ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’ hebben gevolgd. Om de barvrijwilligers ook in 2018 direct goed op weg te helpen, verzorgt Team Sportservice provincie Utrecht op woensdag 7 maart een ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’ in Vianen.

Praktijksituaties
De avond wordt verzorgd door een instructeur Verantwoord Alcoholschenken. Aan bod komen de wijzigingen van de Drank- en Horecawet en de effecten van het drinken van alcohol. Natuurlijk staan ook lastige praktijksituaties op het programma waarin barvrijwilligers voor een moeilijk dilemma staan: ‘Schenk je wel of niet?’.

IVA-certificaat
De barvrijwilligers die de instructie hebben gevolgd, ontvangen het IVA-certificaat als bewijs van deelname. Als de organisatie wordt gecontroleerd door een bijzonder opsporingsambtenaar dient de club deze IVA-certificaten te kunnen overleggen.

Verdere informatie
Wanneer:          Woensdag 7 maart 2018
Tijd:                   19.30 tot 21.00 uur
Locatie:             Sportcentrum Helsdingen, Westelijke Parallelweg 1, Vianen
Kosten:             €15,00 per deelnemer.

Aanmelden
Klik hier.

De instructie gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Vragen?
Heeft u vragen over deze instructie? Neemt u dan contact op met verenigingsadviseur Maarten Punt van Team Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of mpunt@teamsportservice.nl