HomeNieuwsInschrijving Instructie Verantwoord Alcoholschenken nu open!

Inschrijving Instructie Verantwoord Alcoholschenken nu open!

De zomervakantie is voorbij en het sportseizoen is begonnen! Ook bij de meeste sportverenigingen in de provincie Utrecht zijn de trainingen van start gegaan en de sportkantines weer geopend. Op het moment dat er alcohol wordt geschonken in deze kantines is het verplicht dat er barvrijwilligers aanwezig zijn die in het bezit zijn van een IVA-certificaat. Om barvrijwilligers meteen aan de start van dit seizoen in de gelegenheid te stellen dit certificaat te behalen, verzorgt Team Sportservice provincie Utrecht woensdag 26 september een ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’.

Inhoud instructie: aan de slag met praktijksituaties

De avond wordt verzorgd door een instructeur Verantwoord Alcoholschenken. Tijdens de bijeenkomst worden de wijzigingen die zijn doorgevoerd in de Drank- en Horecawet besproken en gaan we in op de effecten van het drinken van alcohol. Daarnaast staan er een aantal lastige praktijksituaties op het programma, waarin barvrijwilligers steeds voor een moeilijk dilemma staan: ‘Schenk je wel of niet?’.

IVA-certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de instructie het IVA-certificaat als bewijs van deelname. Als jouw vereniging wordt gecontroleerd door een bijzonder opsporingsambtenaar dien je dit IVA-certificaat te kunnen overleggen.

Praktische informatie

Datum             Woensdag 26 september 2018
Tijd                  19.30 tot 21.00 uur
Locatie            Team Sportservice provincie Utrecht, Ursulinenhof 1, 4133 DA, Vianen
Kosten             €15,00 per deelnemer*

Jouw vereniging/organisatie ontvangt na afloop een factuur op basis van het aantal opgeleide vrijwilligers.

Aanmelden of meer informatie

Aanmelden voor de instructie Verantwoord Alcoholschenken kan hier. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Maarten Punt van Team Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of mpunt@teamsportservice.nl.