HomeNieuwsGroep 8-leerlingen strijden om Olympische medailles

Groep 8-leerlingen strijden om Olympische medailles

De groepen 8 van alle basisscholen uit de gemeente Vianen kruisten wederom de sportieve degens tijdens de Olympische Dag. In Sportcentrum Helsdingen deden ze vier onderdelen atletiek en vier spelvormen. Ook werd er een estafette rond De Put gelopen. De drie beste deelnemers per onderdeel gingen naar huis met een Olympische medaille. De dag werd georganiseerd door Team Sportservice Vianen en de gemeente.

Wethouder Frank Meurs opende de Olympische dag. Hij nam de Olympische eed af bij één van de deelnemende kinderen, Daniëlle van de Meester Vosschool, waarna het sportieve spektakel losbarstte. Rianne Schaap van Team Sportservice Vianen was tevreden over het verloop: “Leuk dat dat alle elf scholen deelnamen. De kinderen waren stuk voor stuk fanatiek, maar verloren de sportiviteit niet uit het oog. Natuurlijk waren sommige kinderen teleurgesteld dat ze net een medaille misliepen, maar de Olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ voerde over de hele dag bekeken de boventoon.”

Met vragen kan contact worden opgenomen met Rianne Schaap via e-mailadres rschaap@teamsportservice.nl of telefoonnummer 06 29 37 12 77.