HomeNieuwsGeslaagde inspiratiebijeenkomst ‘Alle kinderen doen mee’

Geslaagde inspiratiebijeenkomst ‘Alle kinderen doen mee’

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld, de Wijkwinkel, gemeente Vianen en Team Sportservice Vianen hebben een gemeenschappelijk doel: het voor alle kinderen en jongeren in Vianen mogelijk maken mee te doen aan sportieve en culturele activiteiten. Ook als zij uit een gezin komen met een klein inkomen. Samen organiseerden deze partijen eind september de inspiratiebijeenkomst ‘Alle kinderen doen mee’ in de Raadszaal van het gemeentehuis in Vianen.

Intermediairs zijn onmisbaar

Het doel van de bijeenkomst was om de aanwezigen te informeren over wat er momenteel in Vianen gebeurt om sport en cultuur voor alle kinderen en jongeren toegankelijk te maken. Daarnaast gingen de organiserende partijen met de deelnemers, allemaal (potentiele) intermediairs, in gesprek over de bijdrage die zij hieraan kunnen leveren.

Intermediairs, zoals leerkrachten en maatschappelijk werkers, zijn onmisbaar in Vianen. Ze zijn de ogen en oren in de praktijk en komen kinderen tegen die niet aan sport of cultuur kunnen doen, omdat hun ouders het geld niet hebben. Ze zijn betrokken bij de opvoeding, scholing en/of begeleiding van de kinderen/gezinnen en vormen daarmee de schakel tussen ouders en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Samenwerken en kennis delen

Tessa Brouwer, werkzaam als projectcoördinator bij Team Sportservice Vianen, is binnen gemeente Vianen het lokale aanspreekpunt van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ze opende de bijeenkomst en is blij met de geslaagde middag: “Er was tijdens de presentaties van de coördinatoren van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld ruimte voor het uitwisselen van kennis. Zo kwam de nieuwe onderwijscampagne armoededeklasuit.nl aan bod. Een handige online tool die leerkrachten helpt armoede in de klas te signaleren. Ook hebben we tips gedeeld over het bereiken van kinderen en bespraken we de spelregels die in Vianen gelden voor het gebruik van het fonds. Alleen door samen te werken en kennis te delen kunnen we ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren in Vianen kunnen meedoen aan sport en cultuur. Ik ben dan ook blij dat deze bijeenkomst zo goed is ontvangen.”

Meer weten?

Voor vergoeding van sport- of kunstbeoefening kunnen ouders via een intermediair vergoeding aanvragen op www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Daarnaast kunnen gezinnen in Vianen voor hulp terecht bij de Wijkwinkel (www.welzijnvianen.nl/wijkwinkel) of Stichting Leergeld (www.leergeldvianen.nl). Zij kijken welke of vergoeding mogelijk is voor bijvoorbeeld schoolboeken, schoolreisje, een fiets of laptop.