HomeNieuwsFit4Kids-week start aanstaande maandag

Fit4Kids-week start aanstaande maandag

Sprinter Fit4Kids

Onze mascotte Sprinter staat al in de startblokken. Aanstaande maandag begint namelijk de Fit4Kids-week! Op tien basisscholen in de gemeente Vianen is tot en met woensdag 13 juni extra aandacht voor gezonde voeding en bewegen. De kinderen krijgen maandag op school een flyer, waarop ze zelf hun gezonde gedrag bij kunnen houden. Verdienen ze genoeg krullen? Dan maken ze tijdens het afsluitende evenement op de Nationale Buitenspeeldag kans op een sportieve verrassing.

Normaal duurt Fit4Kids enkele weken. Maar aangezien ons project van het voorjaar naar het najaar verhuist, overbruggen we dit schooljaar met de Fit4Kids-week. We moedigen leerkrachten en kinderen aan om gezonde keuzes te maken. Waaronder het invoeren van een beweegmomentje in de klas. Wanneer kinderen tussen de lessen 1 of 2 minuutjes naast hun tafel lekker bewegen, voelen ze zich daarna fitter en geconcentreerder. Wij leveren filmpjes aan met voorbeelden van beweegmomenten.

Wij wensen alle kinderen veel succes! En wellicht komt Sprinter nog even langs om te kijken hoe gezond iedereen bezig is. Hij komt sowieso even buurten op de Nationale Buitenspeeldag op 13 juni van 14.00 tot 16.30 uur bij Ammo bij Sportpark Blankensteijn.