HomeNieuwsEen actieve start voor de Prokkelpilot!

Een actieve start voor de Prokkelpilot!

Afgelopen week klonk het landelijk startschot voor prikkelende ontmoetingen binnen gemeentegrenzen; de Prokkelweek. Een mooi initiatief waar aandacht wordt gevraagd voor het betrekken van mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) in de gemeente waarin zij woonachtig zijn. Team Sportservice provincie Utrecht draagt hier graag haar steentje aan bij en bood tijdens deze week activiteiten aan om ontmoetingen te stimuleren.

Naast deze activiteiten nemen gemeenten De Ronde Venen, Woerden, Stichtse Vecht en Vijfheerenlanden deel aan de Prokkelpilot met ieder een eigen team van inwoners. Deze teams krijgen de mogelijkheid om vijf verschillende activiteiten bij te wonen, waarbij de visie van verbinding en ontmoeting centraal staat. Voor het eerst is de Prokkelweek een aftrap voor aangesloten teams om met elkaar – vijf mensen met en vijf mensen zonder LVB – deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals: ProkkelOpPad, de Nationale Sportweek en de Nationale ProkkelOntmoetingsdag.

Voor ProkkelOpPad is Team Sportservice opzoek naar inwoners uit bovengenoemde gemeenten die graag een middagje wandelen en nieuwe mensen in de buurt willen ontmoeten onder het genot van een gezonde snack!

Lijkt het jou leuk om deel uit te maken van het team in jouw gemeente of wil je graag (eenmalig) een steentje bijdragen? Neem dan voor meer informatie contact op met de buurtsportcoach:

Puck de Heus
pdeheus@teamsportservice.nl