HomeNieuwsDe Zwem4Daagse terug van weggeweest!

De Zwem4Daagse terug van weggeweest!

Team Sportservice Vianen en Helsdingen Sport en Cultuur (Gemeente Vijfheerenlanden) slaan de handen ineen voor de 31ste editie van de Zwem4Daagse. Na een jaar zonder Zwem4Daagse keert het sportieve evenement van maandag 23 september tot en met vrijdag 27 september terug tijdens de Nationale Sportweek. Voorinschrijven is al mogelijk. De Zwem4Daagse vindt plaats in het zwembad van Helsdingen Sport en Cultuur.

De Zwem4Daagse is al vijftig jaar een uniek sportief evenement en nog steeds het grootste landelijke zwemevenement dat in Nederland plaatsvindt. ​Tijdens de Zwem4Daagse zwemmen de deelnemers vier dagen baantjes. Er zijn verschillende afstanden waaraan meegedaan kan worden: 250 meter (10 baantjes), 500 met (20 baantjes) en 1.000 meter (40 baantjes). Nadat vier maal de afstand is gezwommen, krijgen de deelnemers de officiële Zwem4Daagse-medaille uitgereikt. Helsdingen staat de hele week in het teken van dit festijn. Er zijn dagelijks drie tijdsblokken waarop kan worden deelgenomen: 7.00-10.00 uur, 13.00-15.00 uur en 17.00-20.00 uur. Alle overige zwemactiviteiten komen daarom die week te vervallen.

Goede doel
Dit jaar wordt een goed doel gekoppeld aan de Zwem4Daagse: het Jeugdfonds Sport & Cultuur Vianen. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit Vianese gezinnen met weinig financiën toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt Jeugdfonds Sport en Cultuur de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen.

Inschrijven
De voorinschrijving voor de Zwem4Daagse is begonnen via deze link. De kosten zijn 8,50 euro (t/m 15 jaar) of 11.50 euro (16 jaar en ouder). Er kan ook bij de start van de Zwem4Daagse ingeschreven worden. De inschrijfkosten zijn in dat geval hoger. Tijdens het evenement worden dagelijks leuke side-events georganiseerd.

Meer informatie?
Meer informatie over de Zwem4Daagse (tijden, kosten en programma) zijn binnenkort te vinden op deze website en de Facebook-pagina’s van Team Sportservice Vianen en Helsdingen Sport en Cultuur. Met vragen kan contact worden opgenomen met Tessa Brouwer van Team Sportservice Vianen via 030-2099999 of tbrouwer@teamsportservice.nl.

[Foto: Helsdingen Sport en Cultuur]