HomeValpreventie

Valpreventie

Ketenaanpak Valpreventie

In samenwerking met Gemeente Vijfheerenlanden en de Eerstelijns zijn wij verantwoordelijk voor de ketenaanpak valpreventie. De ketenaanpak valpreventie beschrijft hoe professionals uit verschillende domeinen aan de slag gaan met het signaleren en het voorkomen van vallen bij 65-plussers. De interventies, die worden aangeboden, zijn verschillend voor 65-plussers met een laag, matig en/of hoog valrisico. Om senioren inwoners inzicht te geven of zij een verhoogd valrisico hebben, kunnen zij zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst valpreventie, waar wij ook een valrisicotest afnemen.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst geven gespecialiseerde fysiotherapeuten graag meer informatie over valpreventie. Er wordt uitgelegd wat u zelf in uw omgeving kan doen om vallen te voorkomen, wat de valpreventiecursus inhoudt, waar de cursus plaatsvindt, uw balans wordt bekeken en heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is geheel gratis en bedoeld voor inwoners boven de 65 jaar, die nog zelfstandig wonen en binnenshuis zelfstandig kunnen lopen. 

Wanneer en waar

PlaatsDatumTijdLocatie
LexmondDinsdag 20 augustus11.00 tot 13.00 uurFysiotherapiepraktijk Lexmond, Kortenhoevenseweg 18
LeerbroekMaandag 2 september10.15 tot 12.15 uurDorpshuis De Schakel, Raadhuisplein 1
LeerdamMaandag 2 september13.30 tot 15.30 uurLeerdam Sport, Keramieklaan 2
VianenMaandag 9 september13.15 tot 15.15 uurHelsdingen Sport en Cultuur, Westelijke Parallelweg 1

Wilt u weten of u een verhoogd valrisico heeft? Doe eerst de valrisico-inschatting.

Doe de valrisico-inschatting

Meer informatie?

Twijfelt u om een valpreventiecursus te volgen? Neem contact op met buurtsportcoach Britt Holtz-Hendrikse via bholtz@teamsportservice.nl of 06 – 81 57 19 98.

 

Informatie over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens vind je in ons Privacy Statement.