HomeVianen Beweegt en Vianen Vitaal in Beweging

Vianen Beweegt en Vianen Vitaal in Beweging

Vianen Beweegt

Bewegen is voor iedereen van belang. Je wordt gezonder, voelt je fitter, doet sociale contacten op en bovenal: het is leuk! Of je nou 18 bent of 80, er is voor iedereen wel een geschikte activiteit te vinden op zijn of haar eigen niveau. Om je te helpen er achter te komen welke sport jouw hart sneller laat kloppen organiseren we ieder jaar Vianen Beweegt!

Hoe het werkt

Via Vianen Beweegt kan je bij verschillende sportaanbieders in de gemeente Vianen 5 proeflessen volgen voor slechts 15 euro. De meeste lessen vinden plaats in maart en april (en sommige in mei/juni). Tijdens deze lessen maak je als deelnemer niet alleen kennis me de activiteit zelf, maar ook met de betreffende trainer(s), de accommodatie en andere deelnemers. De ideale manier om erachter te komen welke sport- of beweegactiviteit er bij je past en te beslissen of je hier op structurele basis mee door wilt gaan.

Aanmelden Vianen Beweegt 2019

Een overzicht van het aanbod van dit jaar vind je in deze brochure of op de aanmeldpagina. Inschrijven voor de activiteit of activiteiten van jouw voorkeur kan tot  1 maart 2019.

FITTEST: een goed gemeten begin het halve werk!

Begin je na langere tijd weer met bewegen of ben je gewoon benieuwd naar hoe fit je momenteel bent? Dit jaar kunnen 50-plussers in aanloop naar Vianen Beweegt gratis deelnemen aan een FITTEST.

Zaterdag 9 februari
10.00-15.00 uur
Hof van Batenstein

Woensdag 20 februari
13.00-16.00 uur
Gemeentehuis Vianen

Op basis van de resultaten kunnen onze beweegconsulenten je voorzien van een persoonlijk beweegadvies en je adviseren over het aanbod van Lopik Beweegt, Een goed (gemeten) begin is het halve werk, dus kom vooral langs!

Meedoen met de FITTEST? Loop gewoon binnen bij één van de testen. Wanneer je je vooraf aanmeldt via dit formulier ben je zeker dat je bij drukte niet in de rij hoeft te staan.

Vianen Vitaal in Beweging

Team Sportservice Vianen organiseert Vianen Vitaal in Beweging voor 50-plussers en senioren. Het bijzondere aan dit project is dat we ons niet alleen richten tot deze doelgroep, maar ook tot de zorgmedewerkers en vrijwilligers die zo goed als dagelijks met hen werken. Binnen verschillende interventies wordt bewegen gestimuleerd voor zowel de medewerkers en vrijwilligers als hun cliënten en andere 50-plussers uit de gemeente. Dit gebeurt in samenwerking met DOS (hoofdaanvrager van Sportimpuls waarmee subsidie voor dit project is verkregen), WellVit, de gemeente, Zorgspectrum, Appeltje Eitje, Huis voor Beweging, Stichting Welzijn Vianen en sportaanbieders.

Binnen Vianen Vitaal in Beweging worden zorgmedewerkers opgeleid om beweegspelletjes en -activiteiten te organiseren voor hun cliënten, op elk gewenst niveau. Zij kunnen dit echter pas goed stimuleren, als ze zelf ervaren hoe belangrijk bewegen is. Daarom wordt voor de zorgmedewerkers en ook vrijwilligers uit deze sector een beweegcheck georganiseerd. Vervolgens kunnen ze zich opgeven voor diverse kennismakingscursussen bij sportaanbieders. Een aantal medewerkers en vrijwilligers wordt zelfs een jaar lang gemonitord.

Ook het project Vianen Beweegt en de FITTEST zijn onderdeel van Vianen Vitaal in Beweging.