HomeFit4Kids

Fit4Kids

Sprinter Fit4KidsTijdens Fit4Kids-weken kunnen kinderen van basisscholen twee weken lang krullen verzamelen door allerlei leuke opdrachten uit te voeren die in het teken staan van een gezonde leefstijl. Doet jouw school mee? Dan krijg je een Fit4Kids-krullenkaart, met daarop verschillende opdrachten. Voer je een opdracht uit, dan verdien je een krul. Bijvoorbeeld door lopend of fietsend naar school te komen, gezonde tussendoortjes te eten op school of mee te doen aan de beweegactiviteiten die tijdens de Fit4Kids-weken worden georganiseerd!

Wil je meer informatie over Fit4Kids? Neem dan contact op met Renske Toebes via rtoebes@teamsportservice.nl 

Fit4Kids-weken 2019: waanzinnig water!

In 2019 vonden de Fit4Kids-weken plaats van 12 tot en met 28 juni. Het thema was: water!
Water drinken is namelijk hartstikke gezond en goed voor je!

Wat deden we?

Op de krullenkaart stonden dit jaar 8 opdrachten. Leverde je jouw kaart in tijdens de Modderdag? Dan maakte je kans op een sportieve prijs!

1. Kom naar de buitenspeeldag

De aftrap van de Fit4Kids-waterweken vond plaats tijdens de Buitenspeeldag van BSO Wijs. Dit was tevens de opening van de nieuwe speeltuin achter Helsdingen Sport en Cultuur.

2. Drink op school iedere dag water

3. Eet op school fruit of groente als tussendoortje

4. Doe met je klas mee aan de Smaakwater-prijsvraag

Wist je dat je geen siroop nodig hebt om water een smaakje te geven? We daagden jou uit om met je klas een nieuwe watersmaak te ontdekken met behulp van groente, fruit en kruiden.

5. Beweeg iedere dag mee met Sprinter

Sprinter houdt van sporten en bewegen. Om ervoor te zorgen dat jij tijdens de Fit4kids-weken op school ook iedere dag bewoog nam hij filmpjes op met verschillende oefeningen die je met de klas kunt uitvoeren. De filmpjes van Sprinter vind je door hier te klikken of naar www.fit4kidsvianen.nl te gaan! Uiteraard kun je de oefeningen het hele jaar door doen.

6. Ga iedere dag lopend of met de fiets naar school

7. Maak een FunLunch voor jezelf klaar

Een boterham met een gezicht of een ‘bananenslak’ op je bord. Het kan allemaal! Welke FunLunch heb jij gemaakt? Kijk hieronder hoe je makkelijk een vrolijke lunch kunt maken:

8. Kom naar de Modderdag

Op 28 juni sloten we de Fit4Kids-waterweken af tijdens de Modderdag. Dit was op de beachvelden achter Helsdingen Sport en Cultuur.