HomeFit4Kids

Fit4Kids

Sprinter Fit4KidsTijdens Fit4Kids-weken kunnen kinderen van basisscholen twee weken lang krullen verzamelen door allerlei leuke opdrachten uit te voeren die in het teken staan van een gezonde leefstijl. Doet jouw school mee? Dan krijg je een Fit4Kids-krullenkaart, met daarop verschillende opdrachten. Voer je een opdracht uit, dan verdien je een krul. Bijvoorbeeld door lopend of fietsend naar school te komen, gezonde tussendoortjes te eten op school of mee te doen aan de beweegactiviteiten die tijdens de Fit4Kids-weken worden georganiseerd!

Wil je meer informatie over Fit4Kids? Neem dan contact op met Renske Toebes via rtoebes@teamsportservice.nl 

Fit4Kids-weken 2019: waanzinnig water!

Dit jaar vinden de Fit4Kids-weken plaats van 12 tot en met 28 juni. Het thema van dit jaar: water!
Water drinken is namelijk hartstikke gezond en goed voor je!

Wat gaan we doen?

Op de krullenkaart staan dit jaar 8 opdrachten. Lever je kaart op 28 juni in tijdens de Modderdag en maak kans op een sportieve prijs! Houd ook onze Facebook-pagina goed in de gaten!

1. Kom naar de buitenspeeldag  op 12 juni (14.30-17.00 uur)

De aftrap van de Fit4Kids-waterweken vindt plaats tijdens de Buitenspeeldag van BSO Wijs. Dit is tevens de opening van de nieuwe speeltuin achter Helsdingen Sport en Cultuur. Kom langs en doe mee met de leukste spelletjes! Aanmelden is niet nodig en je mag komen hoe laat je wilt!

2. Drink op school iedere dag water

3. Eet op school fruit of groente als tussendoortje

4. Doe met je klas mee aan de Smaakwater-prijsvraag

Wist je dat je geen siroop nodig hebt om water een smaakje te geven? We dagen jou uit om met je klas een nieuwe watersmaak te ontdekken met behulp van groente, fruit en kruiden. Stuur jullie beste idee in door een foto te maken van jullie glas of kan vol smaakwater en die te delen op Facebook. Vergeet niet @Team Sportservice Vianen te taggen en gebruik #smaakwater. Ook mag je dit mailen naar rtoebes@teamsportservice.nl. Je maakt met je klas kans op een hele leuke prijs!

5. Beweeg iedere dag mee met Sprinter

Sprinter houdt van sporten en bewegen. Om ervoor te zorgen dat jij tijdens de Fit4kids-weken op school ook iedere dag beweegt nam hij filmpjes op met verschillende oefeningen die je met de klas kunt uitvoeren. De filmpjes van Sprinter vind je door hier te klikken of naar www.fit4kidsvianen.nl te gaan!

6. Ga iedere dag lopend of met de fiets naar school

7. Maak een FunLunch voor jezelf klaar

Een boterham met een gezicht of een ‘bananenslak’ op je bord. Het kan allemaal! Welke FunLunch ga jij proberen te maken? Kijk hieronder hoe je makkelijk een vrolijke lunch kunt maken:

8. Kom naar de Modderdag op 28 juni (15.00-16.30 uur)

Op 28 juni sluiten we de Fit4Kids-waterweken af tijdens de Modderdag. Dit is op de beachvelden achter Helsdingen Sport en Cultuur. Lever je volle krullenkaart in. Om 16.00 uur verloten we 3 sportieve prijzen onder de ingeleverde kaarten. Ook zonder kaart ben je uiteraard van harte welkom! Je hoeft je niet aan te melden en mag komen wanneer jij wilt.