HomeWijkschoolvereniging

Wijkschoolvereniging

De Wijkschoolvereniging organiseert sportieve en culturele activiteiten in Schiedamse wijken. Sport- en cultuuraanbieders bieden hun lessen dichtbij school aan. Afhankelijk van de activiteit hoeven kinderen daardoor over het algemeen niet ver te reizen om mee te doen. Basisschoolleerlingen kunnen na schooltijd deelnemen aan verschillende trainingen en lessen van Schiedamse sport- en cultuuraanbieders. De lessen worden tegen gereduceerd tarief aangeboden, zodat het aantrekkelijker is om deel te nemen aan sport- en cultuur activiteiten.

De Wijkschoolvereniging is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Schiedam, Team Sportservice, Parels van Schiedam, sportaanbieders, sportverenigingen, cultuuraanbieders en basisscholen in de wijken Nieuwland, Oost en West. De deelnemende scholen zijn: De Taaltuin, Het Startblok, IKC Blink, Ababil, De Singel, De Peperklip, De Kaleidoscoop, De Wieken, Het Kleurrijk, Het Montessori en Sint Bernardus.

Meer informatie Wijkschoolvereniging

Hoe werkt de Wijkschoolvereniging?

De Wijkschoolvereniging is aangepast. Voorheen kon jouw kind alleen sporten in de wijk waarin je woonachtig bent. Met de nieuwe Wijkschoolvereniging is het ook mogelijk om in een andere wijk deel te nemen aan sport- en/of cultuurlessen. Dit zorgt ervoor dat jouw kind meerdere sporten op diverse plekken in de stad kan proberen. Vanuit school ontvang je meer informatie over de start van de kennismakingsperiode.

Kennismakingsperiode
Een kennismakingsperiode duurt 6 weken en is het ideale moment om kennis te maken met meerdere sporten. Er zijn twee kennismakingsperiodes. Van 30 oktober tot en met 8 december en van 4 maart tot en met 12 april. De kosten voor deelname zijn € 10,- per sport per kennismakingsperiode. Dus als je kind voor voetbal en tennis kiest, betaal je € 20,-. Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijg je via school de benodigde informatie over de gekozen kennismakingslessen. Bij aanvang van de eerste les worden de deelnamekosten contant betaald aan de lesgever. Let op! Bij cultuuractiviteiten is de kennismakingsperiode op een andere manier vormgegeven. Ga naar de website van Parels van Schiedam voor meer informatie.

Lidmaatschap
In week 4 of 5 van de kennismakingsperiode krijg je van de sportaanbieder meer informatie over een lidmaatschap. Je hebt dan de keuze om jouw kind in te schrijven bij de betreffende sportaanbieder. Word je kind lid? Dan wordt hij of zij wekelijks verwacht aanwezig te zijn bij de les. Met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Let op! Bij cultuuractiviteiten is het lidmaatschap op een andere manier vormgegeven. Zie de website van Parels van Schiedam voor meer informatie.

Schiedam kent een vergoeding voor gezinnen die geen geld hebben om hun kinderen te laten sporten, of deel te laten nemen aan culturele activiteiten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld. Klik hier voor meer informatie.

Sportaanbod

Er is een zeer divers sportaanbod van Schiedamse sportaanbieders. Het zijn wisselende sporten: team-, bal-, denk-, vecht en racektsporten. Misschien ontdekt jouw kind wel een nieuwe sport! Ook ontmoeten kinderen tijdens sportlessen kinderen van andere wijken en scholen, waardoor er nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

Ontdek het sportaanbod

Cultuuraanbod

De Wijkschoolvereniging werkt samen met de afdeling Cultuureducatie van de Bibliotheek Schiedam. Zij zetten zich in voor een breed aanbod Wijkcultuurklassen in de stad. Het doel van de Wijkcultuurklassen is om op een financieel laagdrempelige manier basisschoolkinderen kennis te laten maken met kunstdisciplines en bruggen te slaan naar het kunst- en cultuuraanbod in de stad. Het cultuuraanbod is wijk gebonden. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de wijk waar ze naar school gaan óf wonen en een keuze maken uit de volgende disciplines: beeldende vorming, dans, multimedia, muziek, zang, theater en/of yoga. Via onderstaande button vind je meer informatie over het cultuuraanbod en kun je jouw kind voor verschillende culturele activiteiten inschrijven.

Ontdek het cultuuraanbod

Inschrijven

Wil jouw kind kennismaken met het sportaanbod uit Schiedam? Schijf hem of haar dan in voor de Wijkschoolvereniging. Nadat alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijg je via school de benodigde informatie over de gekozen kennismakingslessen. Momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven. Als er een nieuwe inschrijfperiode is geopend kun je je via deze pagina inschrijven.

Contact

Vragen over sport Vragen over cultuur
Vincent Kroeze Margo Onnes
Beweegcoach Schiedam Cultuurconsulent primair onderwijs
vkroeze@teamsportservice.nl monnes@debibliotheekschiedam.nl
06-36536973