HomeWeek voor de Gezonde JeugdWorkshop: koken met kinderen

Workshop: koken met kinderen

Duik samen met je kind(eren) vijf dagen lang de keuken in en bereid samen een maaltijd. Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 juni kun je inloggen op het YouTube-kanaal en mee koken met Vanessa en Desiree. De ingrediënten heb je daarvoor al in huis gehaald, want hieronder vind je de boodschappenlijsten voor alle vijf dagen. 

 

In de filmpjes zie je stap voor stap wat je moet doen om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te toveren. De opnames zijn in kookstudio ’t Stadsplein in Bovenkarspel en de leiding is in handen van Desiree Vegter en Vanessa Hakof.

Dus vind je het soms lastig om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Kijk en kook mee in de Week voor de Gezonde Jeugd.

 

Ingrediënten voor 4 personen

Dag 1: Vega gehaktballetjes met Griekse salade, pitabroodje en knoflook-kruidensaus

  • 500 gram vegetarisch gehakt
  • 1 ui
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel maggi
  • flinke snuf nootmuskaat
  • 1 grote eetlepel paneermeel
  • boter om te bakken
  • 2 eetlepels dikke yoghurt (bijvoorbeeld griekse yoghurt)
  • 1-2 eetlepels (vega) mayonaise
  • zout, peper en samengestelde groene gedroogde kruiden zoals Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden (1 theelepel)
  • zak sla naar voorkeur (bijvoorbeeld ijsberg of veldsla)
  • 2 sappige tomaten
  • stukje feta
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • olijven naar smaak
  • azijn of citroensap
  • olijfolie

Dag 2: Gehakt preikoekjes met gebakken aardappels

  • 2 preien
  • 2 eieren
  • 500 gram gehakt
  • 750 gram licht kruimige aardappelen
  • kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • olie om in te bakken

Dag 3: Een zomerse groene maaltijd: geroosterd brood met groene avocado-doperwtenspread en een soepje

  • zuurdesem of meergranen brood
  • 2 rijpe avocado’s
  • 450 gram doperwten uit diepvries
  • bouillonblokje
  • 2 eieren
  • bakje tuinkers
  • bosje verse munt
  • peper en zout
  • halve citroen

Dag 4: Broccoli-stamppot met hete kip

  • 500 gram broccoli
  • 1,5 kilo aardappels (licht kruimig of kruimig)
  • 75 gram geraspte belegen of extra belegen kaas
  • 100 ml melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • roomboter
  • 2 grote kipfilets
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sambal
  • 7 eetlepels chilisaus
  • paprikapoeder (2 theelepels)
  • vhilivlokken (optioneel)

Dag 5: Courgettesoep met appelloempia’s

Appelloempia’s

  • 5 appels
  • pakje filodeeg
  • 50 gram roomboter (gesmolten)
  • 1 eetlepel kaneel
  • poedersuiker

Courgettesoep

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 bakje kruidenkaas
  • zout