HomeZomerboost is terug

Zomerboost is terug

Zomerboost is terug! Een zomer vol sportieve activiteiten op sportvelden, banen, zwembaden en in de openbare ruimte. En jij als sportaanbieder kunt ook dit jaar meedoen. Wat we willen met Zomerboost? Jong en oud, lid of (nog) geen lid in beweging krijgen. Laat iedereen kennismaken met jouw sport. Wie weet blijft er iemand hangen en wordt-ie lid van je club.

 

Het afgelopen jaar was een succes. We kregen regelmatig te horen: ‘Als de Zomerboost volgende zomer er weer is, dan doen wij weer mee!’ Voor al die mensen hebben we goed nieuws. Dankzij jullie is Zomerboost zo’n succes geworden. Wij steunen je daar bij. Met communicatiematerialen en uitvoeringsbudget vanuit het Sportakkoord. Lees onderstaande goed door, ook als je de opzet al kent van vorig jaar.

 

Aanvragen budget

Het is mogelijk om budget aan te vragen voor bij het lokale Sportakkoord Schagen of Hollands Kroon. Dit is het Aanvraagformulier Schagen Zomerboost. En dit het Aanvraagformulier Hollands Kroon Zomerboost.

 

Voorwaarden budget

 1. Jouw aanbod is in juni, juli, augustus of september 2022
 2. Je activiteiten plaats je op Noord-Holland Actief
 3. Aanvragen voor budget voor 31 juli indienen 
 4. Iedere sportaanbieder die budget aanvraagt is aangesloten bij het lokale Sportakkoord of sluit zich hier automatisch bij aan door een aanvraag in te dienen  
 5. Dien het evaluatieformulier voor 15 oktober in  
 6. De activiteiten vallen in 1 van de 3 categorieën:
 • Activiteiten om het seizoen af te sluiten (focus: ledenbehoud en -werving), bijvoorbeeld familietoernooi of ‘Kies je sport’-dag in gemeente Schagen
 • Activiteiten om het seizoen af te trappen (focus: ledenwerving), bijvoorbeeld clinics of sportdag 
 • Activiteiten om in de zomer te kunnen blijven sporten en bewegen (ledenwerving en -behoud), bijvoorbeeld open trainingsavonden

Promotie

Als sportaanbieder heb je een groot netwerk dat je kunt gebruiken voor de promotie van activiteiten voor zowel leden als niet-leden. De social media toolkit voor verenigingen helpt om het hele jaar door optimaal gebruik te maken van social media.

Om juist nu extra aandacht te vragen voor jouw Zomerboost-activiteit(en) hebben wij de Zomerboost-toolkit gemaakt. Hierin vind je onder andere voorbeeldteksten voor de website en posters waarin je informatie over jouw eigen activiteit kunt plaatsen.  

Logo Logo-Zomerboost-met-witte-achtergrond.png 

Logo Logo-Zomerboost.png 

Social media Zomerboost-2022-social-media-posts.docx

Bericht naar leden Zomerboost-2022-Intern-bericht.docx

Poster A4-Zomerboost-basisposter

Team Sportservice zorgt voor brede promotie in Schagen en Hollands Kroon. Wij verwijzen hierbij naar het platform Noord-Holland Actief. Zorg er voor dat jouw activiteit(en) hier vermeld staan. Inclusief wervende tekst en handige informatie. In deze handleiding lees je hoe je dit doet.

 

Sluit je aan bij de Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek valt ook in de periode van Zomerboost. De Nationale Sportweek duurt van 16 tot 25 september. Ook het doel van die week is om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om te sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Maak gebruik van de landelijke aandacht in deze periode. Je kunt activiteiten tijdens de Nationale Sportweek (zoals clinics of open dagen) ook aanmelden als Zomerboost-activiteit en hier budget voor aanvragen.

 

In het kort

 1. Stap 1: Bedenk een Zomerboost-activiteit
 2. Stap 2: Meld jouw activiteit aan op het platform Noord-Holland Actief
 3. Stap 3: Vraag (waar nodig) budget aan voor de uitvoering van de activiteit
 4. Stap 4: Promoot jouw activiteit in jouw netwerk met de materialen uit de Zomerboost-toolkit. Team Sportservice zorgt voor promotie in Schagen en Hollands Kroon
 5. Stap 5: Maak er een onvergetelijke activiteit van en zorg dat echt iedereen zich welkom voelt
 6. Stap 6: Vul het evaluatieformulier in

 

Meer informatie? Neem dan contact op met Bregje Sinnema: bsinnema@teamsportservice.nl.