HomeGastlessen Visueel Beperkt

Gastlessen Visueel Beperkt

In de gastles Visueel Beperkt beleven kinderen in het echt hoe het is om niet goed of helemaal niet te kunnen zien. Deze voorlichtingsles is speciaal voor kinderen uit groep 5 tot 8. Marjan Doets uit Oudesluis komt op verzoek langs op scholen. Zij heeft de ziekte van Leber. Een erfelijke oogziekte, waarvan zij niet wist dat die in haar familie voorkwam. Bij deze ziekte sterven de oogzenuwen onherstelbaar af.

 

Wat houdt het project in?

Tijdens de gastles vertelt Marjan aan de kinderen hoe ze alles opnieuw heeft moeten leren en hoe ze nu met haar slechtziendheid omgaat. Nadat zij haar verhaal heeft verteld, krijgen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen en kruipen daarna in de huid van een slechtziende of blinde. Oefeningen zoals braille lezen, lopen met een blindenstok, ruiken en voelen staan hierbij op het programma.

Na afloop is er een ‘blindengymles’

Na afloop worden de opdrachten besproken en is er ruimte om vragen te stellen. Als op jouw school een bewegingsconsulent van Team Sportservice werkt, dan geeft deze als aansluiting op het project een ‘blindengymles’.

  • Het voorlichtingsproject duurt 1,5 uur per groep
  • Maximaal 2 groepen per dag. Bij voorkeur van 10.30-12.00 en 12.15-13.45 uur
  • Een (speel)lokaal is nodig
  • De kosten zijn € 50,- per dag (maximaal 2 groepen)

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit project voor jouw school? Heb je interesse in deze gastlessen? Vul het formulier in of stuur een mail naar Rina Blondeau of bel 0224 – 214 774.

Mochten de beschikbare data niet schikken of is er echt geen zaal beschikbaar, neem dan ook contact op. Dan zoeken we samen naar een oplossing! 

Aanmeldingsformulier Visueel Beperkt

Met het voorlichtingsproject Visueel Beperkt ervaren kinderen uit groep 5 t/m 8 hoe het dagelijks leven verandert als je niets meer kunt zien. Wil je een les op jouw school? Vul dan het formulier in.
Met welke groep wil je deelnemen aan Visueel Beperkt?
Voorkeursdag(Vereist)
Kruis maximaal 2 datumvoorkeuren aan.