HomeProject Visueel Beperkt

Project Visueel Beperkt

Sinds januari 2010 verzorgt Marjan Doets uit Oudesluis het voorlichtingsproject Visueel Beperkt. Een gastles voor kinderen uit groep 5 tot 8. Marjan heeft de ziekte van Leber. Een erfelijke oogziekte, waarvan zij niet wist dat die in haar familie voorkwam. Bij deze ziekte sterven de oogzenuwen onherstelbaar af.

 

Wat houdt het project in?

Tijdens het project vertelt Marjan aan de kinderen hoe ze alles opnieuw heeft moeten leren en hoe ze nu met haar slechtziendheid omgaat. Nadat zij haar verhaal heeft verteld, krijgen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen en kruipen daarna in de huid van een slechtziende of blinde. Oefeningen zoals braille lezen, lopen met een blindenstok, ruiken en voelen staan hierbij op het programma.

Na afloop is er een ‘blindengymles’

Na afloop worden de opdrachten besproken en is er ruimte om vragen te stellen. Als er op jouw school een bewegingsconsulent van Team Sportservice werkt, dan geeft deze als aansluiting op het project een ‘blindengymles’.

  • Dag: in overleg
  • Tijd: de eerste groep 8.45 tot 10.15 uur en de tweede groep 10.15 tot 11.45 uur
  • Kosten: € 50 euro per dagdeel (ochtend heeft de voorkeur)
  • Extra: tijdens de theorie- en praktijkles maken wij graag gebruik van een gymzaal of speellokaal

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit project voor jouw school? Je kunt je aanmelden via deze link.

Mochten de beschikbare data niet schikken, de ochtend een probleem zijn of is er echt geen gymzaal beschikbaar, neem dan contact met op met Marjolein Hagen, 0224 – 214 774, mhagen@teamsportservice.nl. Dan zoeken we naar een oplossing!