HomeVisueel beperkt

Visueel beperkt

Sinds januari 2010 is Marjan Doets uit Oudesluis gestart met een voorlichtingsproject voor kinderen uit groep 5 t/m groep 8. Marjan heeft de ziekte van Leber. Een erfelijke oogziekte, waarvan zij niet wist dat die in haar familie voorkwam. Bij deze ziekte sterven de oogzenuwen onherstelbaar af.

Binnen enkele weken was het zicht van Marjan dusdanig slecht geworden dat zij bij Visio het Loo erf in Apeldoorn terecht kwam. Bij Visio het Loo erf heeft zij geleerd om weer zelfstandig door het leven te gaan. Koken, wassen, naar de winkel gaan, sporten; ze moest het allemaal weer opnieuw leren.

Wat houdt het project in?

Tijdens het project vertelt Marjan aan de kinderen hoe ze alles heeft geleerd en hoe ze daar mee om gaat. Nadat zij haar verhaal heeft verteld, krijgen de kinderen de gelegenheid om vragen te stellen en kruipen daarna in de huid van een slechtziende/blinde. Oefeningen zoals braille lezen, lopen met een blindenstok, ruiken en voelen staan hierbij op het programma.

Na afloop worden de opdrachten besproken en is er ruimte om vragen te stellen. Als er op uw school een bewegingsconsulent van Team Sportservice Schagen werkzaam is, dan geeft deze als aansluiting op het project, een ‘blindengymles’.

  • Dag: in overleg
  • Tijd: de eerste groep 8.45 tot 10.15 uur en de tweede groep 10:15 tot 11:45 uur
  • Kosten: € 50 euro per dagdeel (ochtend heeft onze voorkeur)
  • Extra: tijdens de theorie- en praktijkles maken wij graag gebruik van een gymzaal of speellokaal

Aanmelden

Geïnteresseerd in dit project voor jouw school? Je kunt je aanmelden via deze link.

Mochten de beschikbare data niet schikken, de ochtend een probleem zijn of is er echt geen gymzaal beschikbaar, neem dan contact met op met Marjolein Hagen, 0224 – 214 774, mhagen@teamsportservice.nl. Dan zoeken we naar een oplossing!