HomeBewegingsonderwijs

Bewegingsonderwijs

Leerkrachten, die afgestudeerd zijn aan de Pabo, mogen niet langer zonder een aanvullende opleiding de lessen bewegingsonderwijs aan de groepen 1 tot en met 8 geven. Het is mogelijk deze lessen te laten verzorgen door een in dit vak gespecialiseerde bewegingsconsulent, in dienst van Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon. De bewegingsconsulent geeft een impuls aan het bewegingsonderwijs binnen de scholen en kan desgevraagd Motorische Remedial Teaching verzorgen.

 

Door de bewegingsconsulent ook in te zetten bij sportstimuleringsprojecten in de wijk ontstaat een natuurlijke relatie tussen sport, onderwijs en de buurt.

Waarom een bewegingsconsulent op school?

  • Als school hoef je de bewegingsconsulent geen aanstelling te bieden
  • Financieel ben je als school maar deels verantwoordelijk voor de bewegingsconsulenten
  • Het betekent een directe kwaliteitsverbetering van het bewegingsonderwijs
  • Het is een laagdrempelige manier om schoolsport een impuls te geven
  • De bewegingsconsulent zorgt voor een verbinding tussen de binnen- en buitenschoolse sport- en beweegactiviteiten

De werkwijze

De gymlessen worden gegeven volgens de Gympedia-methode. Gympedia is een complete methode voor beweeglessen op school, ontwikkeld door en voor vakleerkrachten in het primair onderwijs. Het is een digitale lesmethode waar ieder kind (groep 1 tot en met 8) op een veilige manier aan kan deelnemen en waarbinnen de leerkrachten veel handelingsvrijheid hebben.

Bewegen volgens Gympedia geeft motorisch vaardige, fitte en sociaal-emotioneel stabiele kinderen die een leven lang blijven sporten. Bekijk de video eens. Wil je meer informatie over het inzetten van een bewegingsconsulent op jouw school neem dan contact op met één van de medewerkers van Team Sportservice Schagen.

Protocol corona

We werken tijdens coronatijd met een protocol, dat naar al onze scholen verstuurd is. Daarin staan afspraken en richtlijnen op een rij. Hier kun je deze nalezen.

Je kunt bellen naar 0224 – 214 774 of mailen naar schagen@teamsportservice.nl.