HomeNieuwsWebinars en workshops tijdens landelijke Week Gezonde Jeugd

Webinars en workshops tijdens landelijke Week Gezonde Jeugd

Logo week gezonde jeugd

‘Samen maken we gezond gewoon, zodat kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving: thuis, op school, in de buurt, tijdens het sporten, in hun vrije tijd of op het werk.’ Dat is het doel van de Week voor de Gezonde Jeugd. Dit jaar houdt JOGG deze week van 7 tot en met 11 juni. In het kader daarvan verzorgen JOGG-regisseurs tal van activiteiten. Bekijk het programma voor Schagen hier. En dat voor Hollands Kroon lees je hier.

 

Je kunt denken aan workshops en webinars. We hebben een heel programma in elkaar gezet. Voor ouders, maar ook voor kinderdagverblijven en scholen. Want gezondheid speelt natuurlijk niet alleen binnen de muren van het eigen gezin. Als alle partijen rondom het kind meedenken en meedoen, zorgen we dat gezond heel gewoon wordt. Iets wat overal speelt.

Nationale Buitenspeeldag

Om iedereen te informeren, kennis of inzichten te geven willen we op verschillende vlakken webinars en workshops verzorgen. Dan kun je denken aan seksuele vorming, wat voeding betekent voor de ontwikkeling van een kind en hoe het puberbrein werkt. Verder hebben we een topsporter uitgenodigd die op bso’s vertelt wat er allemaal bij komt kijken om zo hoog te sporten. En de Nationale Buitenspeeldag valt precies in die week, dus mijn collega’s van Team Sportservice gaan lekker naar buiten met de kinderen.

Elke dag online koken met kinderen

Thuis kunnen ouders de keuken induiken met hun kinderen. Op het YouTube-kanaal van Team Sportservice staan vijf filmpjes ‘Koken met kinderen’. Ze duren ongeveer een kwartier. Je krijgt uitgelegd hoe je een makkelijke maaltijd bereidt met je kind. Hier vind je de ingrediënten die je nodig hebt. Niet bang zijn dat het lastige recepten zijn, iedereen kan dit.