HomeNieuwsTeam Sportservice en Hollands Kroon hebben nieuwe JOGG-regisseur

Team Sportservice en Hollands Kroon hebben nieuwe JOGG-regisseur

Met de online installatie op 18 februari 2021 werd Hollands Kroon de 151e JOGG-gemeente van Nederland. Daar zijn zowel directeur Marjon Bachra en wethouder Mary van Gent ontzettend trots op. “Ik had dit al zes jaar eerder gewild. Gelukkig kunnen we nu van start”, aldus een enthousiaste wethouder van de gemeente Hollands Kroon over de komst van JOGG-regisseur Marjolein Broersen die onder de vleugels van Team Sportservice haar functie gaat uitoefenen.

 

Omdat de gemeente Hollands Kroon een grote is, heeft ze besloten eerst de kernen aan te pakken waar de nood het hoogst is: Wieringen en de Wieringermeer. Mary van Gent: “Uit cijfers van de GGD blijkt dat de grootste zorg in die gebieden ligt. En dan concentreren we ons op de nul- tot vierjarigen en de vier- tot twaalfjarigen met hun ouders.” “Begin inderdaad bij de basis. Het is makkelijker om een gezonde leefstijl aan te leren dan een ongezonde af te leren”, beaamt JOGG-directeur Marjon Bachra. “Vroegtijdig signaleren en ouders proberen te bereiken.”

 

Rijke achtergrond in hulpverlening en gezond leven

Marjolein Broersen is 1 februari in haar nieuwe functie gestapt. Met een achtergrond als jeugdhulpverlener en partner in de stichting Dat Lust Ik Wel heeft ze voldoende knowhow om te weten hoe ze kinderen en hun ouders moet motiveren om gezonder te leven. “Met de stichting proberen we bewustwording te creëren. Dus waar komt je eten vandaan? We organiseren excursies naar boeren en telers, geven voorlichting over gezonde voeding en organiseren ouder- en kinderkookworkshops.” De stap naar die van JOGG-regisseur is dus een kleine en heel logische.

 

Water drinken en stakeholdersbijeenkomst

De eerste stappen die ze wil zetten in haar nieuwe werk als JOGG-regisseur is het belang van water drinken laten zien in de gemeente. “Ik ga scholen benaderen voor ons Drink Water-project. En samen met kwartiermaker Cas Knol van de gemeente zijn we een stakeholdersbijeenkomst aan het organiseren. Er is plek voor 75 deelnemers. Inmiddels hebben we al een aantal kunnen bereiken. Denk aan kinderopvang, mensendieck, GGD, fysiotherapeuten, sportclubs, ouders, beleidsmakers, noem maar op. Er zijn nog plekken vrij voor mensen die iets te maken hebben met de gezondheid van kinderen.”

 

Droom is ieder kind gezond op laten groeien

Want zoals Marjon Bachra als voorbeeld stelde tijdens de installatie: ‘het is niet eigen schuld dikke bult’. “Ik sprak een kleuterschooljuf die vond dat ze, omdat ze te zwaar was en een  minderwaardigheidsgevoel had, geen medicijnen mocht studeren. Kleuterjuf worden mocht ze wel van zichzelf. Dat raakte me zo ontzettend. Je kunt het niet makkelijk afschuiven. Mijn droom? Ieder kind gezond op te laten groeien. En dan heb ik het niet alleen over overgewicht. Ook geluk.”

 

Meld je nu aan voor de online bijeenkomst

De stakeholdersbijeenkomst is 25 maart en online te volgen. Aanmelden kan via jogg@hollandskroon.nl. Meer informatie volgt later. Wil je in contact treden met Marjolein Broersen, mail haar dan.