HomeNieuwsStart nieuwe wandelactiviteit voor ouderen

Start nieuwe wandelactiviteit voor ouderen

Vanaf maandag 30 september 2019 start er een nieuwe wandelactiviteit in Schagen voor ouderen. Elke maandag tot en met vrijdag kun je om 9.00 uur meedoen. Gezond en gezellig! En het kost niets.

Team Sportservice Schagen | Hollands Kroon nam het initiatief voor deze nieuwe dagelijkse activiteit. Enthousiaste, sportieve vrijwilligers begeleiden de dagelijkse wandeltochten. Een leuke manier om aan de gezondheid te werken én nieuwe mensen te leren kennen!

Week van de eenzaamheid

Op 30 september start tevens de week van de eenzaamheid. Bewegen is gezond, dat is algemeen bekend. Maar wist je dat bewegen ook kan bijdragen aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen? Door te bewegen blijf je gezonder, langer zelfstandig en ontmoet je mensen!

Iedereen is welkom

We vertrekken elke dag om 9.00 uur vanaf het Fitveld, bij het Regius College in Schagen. Vlakbij het Cruyff Court. Voor wie geïnteresseerd is er op maandag na de wandeling een korte uitleg over de beweegmogelijkheden op het Fitveld. Behoor jij nog niet tot de categorie ‘ouderen’ en wil je ook graag meewandelen? Dat is helemaal geen probleem, iedereen is welkom om mee te doen!

Aanmelden hoeft niet

Aanmelden is niet nodig. Je komt gewoon naar het Fitveld bij het Regius College. Je kiest zelf hoe vaak je mee doet. Of dat nu eens per week is, of elke maandag t/m vrijdag. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Sanne Melching van Team Sportservice Schagen: smelching@teamsportservice.nl, 0224 – 214 774.

Elke dinsdag rollatorwandeling

Vanaf 2020 is er elke dinsdag in Schagen een wandeling voor mensen met een rollator of een ander loophulpmiddel. Het is gratis en na afloop drinken we gezellig een kopje koffie. We starten dinsdags om 10.00 uur bij Markt 18. Opgeven is niet nodig, gewoon gezellig meedoen!

Foto Shutterstock